Nova vest
Tenis 3

20.10.2024.

11:05

Nadal: "Potrebno mi je vreme da odlučim"

Španski teniser Rafael Nadal po poslednji put je igrao izvan svoje domovine, nakon što je objavio da će posle završnog turnira Dejvis kupa u Malagi okončati karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/STR

Bolji od njega je u Rijadu na turniru "Slem šest kraljeva" bio Novak Đoković (6:2, 7:6).

"Bila je to još jedna bitka, ali drugačija od većine bitaka koje smo imali na profesionalnom turu. Lepo smo se zabavili, naročito u drugom setu. U prvom nisam igrao dovoljno dobro, nisam igrao mnogo setova od Olimpijskih igara, trebalo mi je vremena da uđem u ritam, ali u drugom setu je bilo dobrih poena, dobre zabave. Uvek je lepo sastati se s Novakom, emotivno je, jer imamo neverovatnu i dugu priču iza nas", rekao je Nadal.

Dobio je ovacije posle meča.

"Naravno da sam čuo. Imao sam veliku podršku, priliku da igramo pred navijačima pred kojima nismo ranije. Bili su strastveni, uživali smo i mislim da se vraćamo kućama sa dobrim uspomenama. Osećam da imam veliku podršku gdegod sam igrao, ta energija i zadovoljstvo su posebni, ne mogu dovoljno da im se zahvalim", dodao je Nadal.

Šta će raditi u penziji?

"Dobra stvar je što ne moram da odlučim kakav život želim. Potrebno mi je vremena da odlučim šta želim da budem posle toga. To je velika promena, biće velika promena u mom životu. Nije to samo poslednjih dvadeset godina koliko sam profesionalac, otkad sam dete živim kao profesionalni sportista, a to se završava posle Dejvis kupa. Hajde da uživamo u poslednjih mesec dana, probaću da budem što kompetitivniji na Dejvis kupu, pa ćemo videti. Posle ću uzeti slobodno vreme da vidim šta želim, malo ću se i opustiti", zaključio je Nadal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B92 Sport (@b92.sport)

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu