Nova vest
Tenis 3

19.10.2024.

20:35

Emotivni Đoković poslao surovo iskrenu poruku Nadalu VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković biranim rečima govorio je o Rafaelu Nadalu i njihovom rivalstvu nakon poslednjeg međusobnog meča koji su odigrali u karijeri.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Đoković je savladao Španca 2:0, po setovima 6:2 i 7:6 u meču za treće mesto na egzibicionom turniru u Rijadu.


Posle meča, istorijskog, jer je poslednji dule ove dvojice velikana, Novak je bio vrlo emotivan. Prethodno se zahvalio organizatorima turnira posle kojeg je bogatiji za 1,5 miliona dolara.

"Prvo, želim da se zahvalim njegovoj ekselenciji i celoj ekipi na organizaciji sjajnog turnira. Čestike, sjajno iskustvo je bilo, hvala što ste nas zvali ponovo, sada je to već često, bio sam ovde dva puta za manje od godinu dana. Sjajno je igrati ovde pred pasioniranom publikom, hvala što ste ovde dolazili u velikom broju i pokazali da volite tenis, hvala, bili ste sjajni", poručio je Novak pa nastavio, o Nadalu:

"Ne ostavljaj tenis, čoveče, ostani još malo sa nama..." 

"Sada, za Rafu, ne znam gde da počnem... Vratiću se na prvi meč kada smo igrali 2005. mislim da je bilo... Znate, ko bi rekao da ćemo stajati ovde 20 godina posle, sa više od 60 međusobnih mečeva na najvećoj sceni u ovom sportu. Imam samo najveće poštovanje prema tebi, neverovatan spotista, neveorvatna osoba. Znaš da je naše rivalsto bilo sjajno i intenzivno i nadam se da ćemo sada moći negde na nekoj plaži, uz piće, da se svega podsetimo i evociramo uspomene, da pričamo o životu i nečemu drugom. Čestike tvom timu i tvojoj porodici na svemu, na tvojoj velikoj karijeri. Znam koliko porodica mora da se žrtvuje u karijeri i životu profesionalnog tenisera. Mogu samo da zamislim kroz šta je prolazila porodica uz sve tvoje uspone i padove. Porodica je zaslužila sve ovo što je Rafa postigao u karijeri. Još jednom, velika je čast kao što sam ti već rekao na mreži, neverovatna čest da delim teren sa tobom, ovo je emotivan dan, emotivan trenutak... Toliko mečeva smo igrali toliko godina... Ne ostavljaj tenis čoveče, ostani još malo sa nama... Veliko hvala ne samo od mene već od čitavog tenikog sveta, ostavio si neverovatno nasleđe", završio je Novak.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu