Nova vest
Tenis 4

19.10.2024.

12:40

"Siner je trenutno bolji od Novaka"

Rene Stabs, bivša šampionka u dublu i nekadašnji trener Serene Vilijams, smatra da se znbatno promenila dinamima u mečevima Novaka Đokovića i Janika Sinera.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Italijan je u Rijadu četvrti put uzastopno izašao kao pobednik iz mečeva sa Đokovićem.

Iako "Slem šest kraljeva" nije turnir koji se računa, jer je egzibicionog karaktera, oba igrača su duel shvatili ozbiljno, pa je viđena velika broba u skoro dva i po sata tenisa.

Australijanka je otud izjavila je smatra da je Italijan trenutno bolji igrač od Novaka.

"Reći ću vam zašto Novak ne može da ga pobedi... Mislim da je to zato što je Janik sada malo bolji. Novak ima 37 godina. U nekoj tački, počnete da gubite dominaciju i Janik sada ima taj osećaj dominacije", kaže Stabs.

Ona dodaje da su nijanse u tenisu veoma važne.

"Samopouzdanje je takođe veliki faktor u velikim momentima, posebno u taj-brejkovima. Ipak, u prvom setu mogli ste da vidite kod Janika, kao da je sebi rekao, 'ovo je moje vreme'", dodala je bivša šampionka. 

"Pre tri godine, kada je reč o taj-brejku, setite se da Novak nije mogao da ga izhubi. Mnogi od tih mečeva bi išli u taj-brejk jer su bili dominantni na servisu, teren je bio brz. Sada je Janik gotovo nedodirljiv na servisu", zaključila je Australijanka. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

6 h

Novo Sport Video Menu