Nova vest
Tenis 0

19.10.2024.

8:45

Nadal: "To nije moj oproštaj, već..."

Španski teniser Rafael Nadal kaže da će završni turnir Dejvis kupa u Malagi biti u fokusu, a ne njegov oproštaj.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/STR

Nadal je najavio da će se oprostiti upravo na tom takmičenju, baš kako je i nedavno najavio.

"Prošle godine sam rekao da će ovo verovatno biti moja poslednja godina i da će tako i biti. Samo što sam to nešto kasnije objavio. Možda su ljudi očekivali da će to biti objavljeno pre Rolan Garosa, ali ja sam rekao da će to verovatno biti moja poslednja godina i na kraju će tako i biti", rekao je Nadal.

Španija će 19. novembra igrati u četvrtfinalu protiv Holandije, a mnogi se pitaju da li će selektor David Ferer poslati na teren Nadala.

"Dejvis kup će biti veoma uzbudljiv, nema sumnje, to će biti moj poslednji turnir i povrh svega, predstavljam svoju zemlju. Da razjasnim, ja ću biti u timu jer tako misli kapiten David Ferer. Pokušaću da se pripremim na najbolji mogući način", istakao je Nadal i dodao:

"Neću igrati singl meč samo zato što se povlačim. Igraću ako sam spremniji od svojih saigrača. Imam odgovornost jer predstavljam Španiju. To nije moj oproštaj, to je Dejvis kup, koji je bitniji od mog oproštaja. Ako sam spreman i kapiten misli da ću igrati bolje od saigrača, staviće me".

Nadala u subotu očekuje meč za treće mesto na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu protiv Novaka Đokovića.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Alfa Romeo "menja ploču"

Sve više proizvođača odustaje od ranije zacrtanih ciljeva koji se tiču prelaska na potpuno električna vozila - poslednji u nizu koji se "pokajao" je Alfa Romeo.

B92

9:19

2 h

Aktuelno

Ma ko je rekô da Netflix propada?

Profit producentske kuće i striming servisa Netflix je u trećem kvartalu 2024. porastao za 41 odsto međugodišnje na rekordnih 2,36 milijardi dolara, što znači da zarada po akciji iznosi 5,4 dolara.

Tanjug

7:59

3 h

Novo Sport Video Menu