Nova vest
Tenis 1

18.10.2024.

19:20

Rubljov: Umalo da ostenem bez jednog testisa!

Andrej Rubljov, prvi nosilac na turniru u Stokholmu, nedavno je bio na operacionom stolu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Jesper Zerman / BILDBYRĹN

Ruski teniser, koji se uspešno vratio na teren na turniru u Pekingu, otkrio je sa kakvim zdravstvenim problemom se suočio posle US Opena.

Naime, on je otišao u bolnicu gde se požalio na jak bol u predelu testisa i čak je dao i dozvolu lekarima za amputaciju u slučaju da je to jedino rešenje.

"Sada se osećam savršeno, sve je dobro prošlo. Ne znam kako to lepo da kažem, pa ću zvučati pomalo smešno... Umalo da ostanem bez loptice!", poručio je Rubljov.

Samo četiri sata pošto je osetio jak bol, već je bio na operacionom stolu.

"Imao sam mnogo sreće jer su mi rekli da sam bio na svega pet do šest sati od toga da imam prestanak dotoka krvi u tu zonu, tada bi bila neophodna amputacija. Imao sam sreće. Ne znam ni sam kako sam rekao, 'idem u bolnicu, da proverim zašto imam taj čudan osećaj. Odmah su sve proverili i odvezli na operaciju. Tri do četiri sata posle prvih simptoma, mogli su da me operišu. Tako su mogli da intervenišu i sve je sjajno", dodao je ruski teniser.

Prisetio se i šta je učinio poslednje pre nego što su ga uspavali.

"Poslednje pre uspavljivanja čega se sećam jeste da sam potpisao papir gde sam dao dozvolu za amputaciju testisa. Taj papir je poslednje što sam video pre operacije", zaključio je Rubljov.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

7 h

Novo Sport Video Menu