Nova vest
Tenis 19

18.10.2024.

12:00

"Alkaras je najbolji igrač na travi ikada"

Pat Keš, bivši šampiopn Vimbldona, dao jesmelu izjavu kada je reč o Karlosu Alkarasu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Mohammed Saad / Anadolu/ABACAPRESS.COM

Australijanac, šampion Vimbldona iz 1987. godine, tvrdi da od Alkarasa nema boljeg igrača kada je u pitanju trava.

Teniser iz Murisije je u poslednje dve godine osvajao turnir u jugozapadnom Londonu i to pobedama protiv Novaka Đokovića.

Alkaras trenutno ima 89 odsto uspešnosti na Vimbldonu (skor 24-3) i ispred je Rodžera Federera (192-29 ili 86,9 %), zatim Džona Mekinroa (121-20 ili 85,8 %), te Novaka Đokovića koji ima 85,7 posto uspešnosti i skor od 120-20.

"Alkaras nema slabosti. Mislim da je već jedan od najboljih koje sam gledao na travi. Pričam o igračima koje sam do sada uopšte gledao", rekao je Keš za Skaj Sports.

On je impresioniram umećem španskog tenisera, posebno na vimbldonskoj travi.

"Zato što je mlad, pokupio je najbolje od Rafe, najbolje od Federera i bio je u stanju to da prihvati. Bez tih velikih igrača on to ne bi imao i to i sam priznaje. Rekao je, 'bez Rafe ne bih bio to što jesam'. Mislim da je uzeo najbolje od svakoga i sa samo 21 godinom spojio je to u jednu celinu. Nikada nisam video ništa slično".

Iako je njegov sagovornik, britanski teniser Lajam Broudi skeptičan povodom ovih tvrdnji, Keš ne odstupa ni za milimetar.

"Videćemo kako će mu teći karijera, očigledno je da se ne vidi još ta dugovečnost, ali će sigurtno nastaviti stopama nekog od najboljih svih vremena poput Federera, Nadala i Đokovića", zaključio je Keš.

Podeli:

Komentari 19

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

39 min

Novo Sport Video Menu