Nova vest
Tenis 0

17.10.2024.

23:50

Borg junior: Zlatanov sin i ja smo u istoj poziciji

Leo Borg, sin slavnog švedskog tenisera Bjerna Borga, otkrio je ko je njegov teniski idol.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Emma Wallskog / BILDBYRĹN / COP 320 / EW0443

Leo, koji ima 21 godinu i trenutno je 590 teniser na svetu, daleko je od slave koju je tokom sedamdesetih i početkom osamdesetih imao njegov otac, bivši broj jedan svetskog tenisa.

On je rekao da je njegov otac osvojio 11 grend slem titula, ali da on nije njegov teniski idol.

Kao najznačajnijeg za to što se bavi tenisom naveo je Španca Rafaela Nadala.

"Rafa je oduvek bio moj najveći idol. On je verovatno razlog što sam počeo da igram tenis. Ima veliko mesto u mom srcu. Čini mi se da sam gledao sve njegove mečeve. Znam gotovo sve njegove rezultate. To što sam ga upoznao pre nego što je rešio da se povuče je velika stvar za mene. To je bio jedan od mojih najvećih snova i to ću pamtiti do kraja života", kaže Leo Borg.

On i Rafa imali su prilike da se sastanu letos na Nordea openu u Boštadu.

Mladi Borg je ove nedelje poražen u prvom kolu turnira u Stokholmu, ošto je dobio vajd kartu, pa će uskoro igrati na fjučersima u Egiptu i Tunisu.

Zanimljivo je da se Leo uporedio sa Maksimilijanom Ibrahimovićem (18), sinom još jedne velike svetske zvezde, Zlatana Ibrahimovića.

"Maksimilijan i ja smo u istoj poziciji sa slavnim očevima. Trudite se da se koncentrišete na sebe i svoj razvoj. Lično planiram da igram malo bolje kad sam pod pritiskom i mislim da i on oseća isto. Treba se fokusirati na svoju stvar. Tenis je moj život iz ranih godina. Strastven sam po tom pitanju i daću sve da postanem dobar igrač i stignem do vrha. Koncentrisan sam i veoma motivisan", zaključio je Leo Borg.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu