Nova vest
Tenis 9

18.10.2024.

10:36

Rodik istakao razliku između Đokovića i ostalih

Endi Rodik, bivši broj jedan svetskog tenisa, komentarisao je učinak Novaka Đokovića u ovoj sezoni.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Đoković je posle finala Mastersa u Šangaju jedna od zveza egzibicije u Rijadu "Slem šest kraljeva", gde od 18.30 igra u polufinalu protiv Janika Sinera.

Italijan ga je nedavno pobedio baš u finalu Šangaja, tako da će ponovo ukrstiti rekete posle svega nekoliko dana.

Rodik kaže da je za Novaka sa 37 godina finale mastersa odličan rezultat i da mu nije jasno kako su neki našli za shodno da to potcenjuju.

"Jedna stvar o kojoj želim da govorim jeste da u Šangaju nije bilo iznenađenje, finale Siner - Đoković. Novak se vratio i prošao kroz žreb mastersa sa 37 godina, nije igrao meč od US Open. Da, igrao je Dejvis kup, ali ne i ATP meč od US Opena", kaže Rodik u svom podkastu.

Amerikanac dodaje da su ga pitanja pojedinih novinara na konferenciji za medije posle finala, prilično iznenadila.

"Bio sam pogođen njegovom konferencijom za medije kada ga je neko upitao za negativne rezultate. Mislim da je njegov pristup bio krajnje racionalan. On je rekao nešto u stilu, 'slušajte, ovo je moja najgora sezona u dugom nizu godina. To je u nekoj tački moralo da se dogodi. I dalje sam srećan zbog osvajanja zlatne medalje'", kaže Rodik i dodaje.

"Hajde na sekund da razmislimo o svemu i stavimo stvari u normalne okvire, kao da je to njegova najgora sezona ikad. On je bio u polufinalu u Australiji, finalu Vimbldona, osvojio olimpijsko zlato, igrao finale masters turnira. Pa to je godina karijere za većinu nas! Zato mislim da je njegov odgovor bio potpuno racionalan", zaključio je Rodik. 
 

Podeli:

Komentari 9

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu