Nova vest
Tenis 3

17.10.2024.

9:00

Da li su godine samo broj? Saznaćemo večeras!

Polufinale egzibicionog turnira u Rijadu "Slem šest kraljeva" doneće nam susret mladih zvezda protiv starijih "gromada".

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Profimedia

Ovaj zanimljivi egzibicioni turnir došao je do polufinala, gde su bez borbe prethodno prošli Novak Đoković i Rafael Nadal.

Plasman među najbolja četiri obezbedili su i Janik Siner, koji je "oduvao" sa terena Danila Medvedeva, i Karlos Alkaras, koji je bez problema izašao na kraj sa Holgerom Runeom.

Time smo dobili polufinaliste "Slema šest kraljeva", a prvi će na teren, u 18.30, 37-godišnji Đoković i 23-godišnji Siner.

To će biti prvi meč Srbina i Italijana na egzibicijama, ukupno deveti u njihovim karijerama (trenutno je 4-4), ali on neće ući u zvanični količnik međusobnih susreta.

Siner je Đokovića pobedio u poslednja tri duela koji su odigrali (Dejvis kup, Australijan open, Šangaj), a zanimljivo je da od onih čuvenih 0:40 i tri vezane meč lopte na riternu u Dejvis kupu srpski teniser nije stvorio nijednu brejk loptu protiv mlađeg kolege.

Što se toga ko je favorit tiče, kladionice su jasne kao dan, pošto je kvota na Sinera oko 1.33, a na Đokovića oko 3.00.

Prethodni dueli, pogotovo onaj pre samo nekoliko dana u finalu Šangaja (7:6, 6:3), godine, forma, to što je egzibicija...

Sve je to na strani Sinera pred ovaj meč, ali ostaje da vidimo koliko ozbiljno će Novak shvatiti ovaj meč.

Oko 12 minuta po završetku ovog okršaja, a ne pre 20.00, publika u Rijadu će ponovo gledati jedan duel budućnosti protiv prošlosti.

Na teren će dva Španca, 38-godišnji Rafael Nadal i 21-godišnji Karlos Alkaras.

Biće to peti duel njih dvojice, drugi na egzibicijama, a ako bude prošao kao prethodni – popularni "Netflix slem" odigran u martu ove godine – sve će biti okej.

U zvaničnom H2H-u Nadal vodi protiv Alkarasa sa 2-1, ali je poslednji duel, u Madridu 2022. godine, dobio mlađi Španac posle spektakla.

Međutim, ovde se pobednik još manje dovodi u pitanje nego u prethodnom meču, pogotovo znajući da je Nadal u tom stanju da je odlučio da završi karijeru na kraju godine.

Kladionice za pobedu Alkarasa daju kvotu od svega 1.12 u najboljem slučaju, dok na "Bika sa Majorke" plaćaju sa oko 5.30.

Bilo kako bilo, samo videti ovakve duele na terenu, pa i da mečevi budu sumnjivog kvaliteta, privilegija je kakvu nećemo moći još dugo da gledamo.

Pobendici polufinala igraće finale u subotu, kada će se odigrati i meč za treće mesto.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu