Nova vest
Tenis 4

16.10.2024.

20:55

Đoković biranim rečima o Saudijcima: "Čast mi je" VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković govorio je o sve važnijoj ulozi Saudijske Arabije na svet sporta i na teniske mečeve koji polako ali sigurno zauzimaju važno mesto u kalendaru ove države.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Novak je, uz Sinera, Alkarasa, Medvedeva, Nadala i Runea, učesnik veoma jakog egzibicionog turnira "Slem šest kraljeva", koji je novi pokušaj Saudijske Arabije da popularizuje ovaj sport u ovoj zemlji.


Saudijci imaju adute kako da privuku najveća imena tenisa - svaki učesnik turnira dobio je po milion i po dolara dok će pobedniku pripasti neverovatnih šest miliona. Borba će se voditi za novac, ne i za bodove narednih dana.

Novaku je, kako kaže, čast što je deo i ove priče.

"Čast mi je što sam više uključen u rast i razvoj tenisa u regionu u ovom delu sveta, što je veoma važno za sve nas koji smo u teniskom ekosistemu", poručio je Novak, pa se nadovezao:

"Kao aktivni igrači pokušavamo na ovakvim događajima, pred navijačima, da privučemo pažnju mladim naraštajima, da ih inspirišemo da krenu da treniraju tenis, ali takođe smo svi ambasadori ovog sporta koji volimo i želimo da vidimo kako se razvija. Kraljevina Saudijska Arabija je zaljubljena u tenis, prošle godine sam igrao sa Alkarasom u Rijadu, a sada imamo ovaj turnir "Šest kraljeva", koji obećava i koji će definitivnio biti jedan od najuzbujdiviji turnira  koje smo videli poslednjih godina. Šest neverovatnh igrača jedan protiv drugog. Sećam se, sa Karlosom kada sam igrao prošle godine u Rijadu, na drugom događaju, bilo je krcato. Ovaj turnir je takođe spektakularan, radujem mu se i nadam se da će mnogo dece dobiti insipiraciju, jer je drugačije kada gledate svoje idole na TV, a potpuno drugo kada je ovako uživo. Rijad se razvija, raste, ima mogućnosti, poslednjih godina bio je domaćin nekim ogromnim sportskim događajima i mi smo ponosni što imamo i velike teniske mečeve ovde", poručio je Novak.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

Lige petice

Real stao na stranu Mbapea

Fudbalski klub Real Madrid podržao je svog igrača Kilijana Mbapea, nakon što su švedski mediji preneli da je francuski reprezentativac prijavljen za silovanje.

Beta

23:43

52 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

3 h

Novo Sport Video Menu