Nova vest
Tenis 2

16.10.2024.

22:28

"Bolje je Đokoviću dati milione za pet dana, nego..."

Morgan Menahem, dugogodišnji teniski radnik, probao je da objasni logiku organizovanja jednog događaja poput "Slema šest kraljeva".

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Na ovom takmičenju u Rijadu učestvuje krem "belog sporta" – Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaras, Janik Siner, Danil Medvedev i Holger Rune.

Mnogi kritikuju ovakve događaje uzimajući u obzir prenatrpani teniski kalendar.

Spomenuta egzibicija, koja svakom učesniku garantuje 1,5 miliona dolara, a pobedniku čak šest, služi kako bi unapredila imidž organizatora, odnosno države Saudijske Arabije.

Menahem, bivši agent Žoa Vilfreda Conge, objašnjava logiku organizatora.

"Tenis je internacionalni sport par ekselans sa mnogo ličnosti, koji su u stanju da privuku pažnju velikog broja ljudi. Za nekoga ko želi da investira, manje košta da Novaku Đokoviću plati nekoliko miliona za pet dana nego da finansira ceo fudbalski klub za jednu sezonu. Bilo bi zanimljivo znati uticaj u smislu imidža u oba slučaja", rekao je Menahem.

Podsetimo, rival Novaku Đokoviću u polufinalu će biti Janik Siner, koji je pobedio Danil Medvedeva sa 6:0, 6:3.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Lige petice

Real stao na stranu Mbapea

Fudbalski klub Real Madrid podržao je svog igrača Kilijana Mbapea, nakon što su švedski mediji preneli da je francuski reprezentativac prijavljen za silovanje.

Beta

23:43

41 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Google je namešten" VIDEO

Bivši predsednik SAD-a Donald Tramp zapretio je u nedavnom današnjem intervjuu da će, ako bude izabran za predsednika, "uraditi nešto" u vezi sa Guglom, ali nije rekao konkretno šta.

The Verge

21:30

2 h

Novo Sport Video Menu