Nova vest
Tenis 6

15.10.2024.

8:08

Dan kada je Rafa rekao kraj: Otkriveni svi detalji – ispunio je obećanje

Toni Nadal smatra da je Rafael Nadal doneo pravu odluku o završetku profesionalne karijere.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Iskusni stručnjak i Nadalov nekadašnji trener kaže da je njegov bratanac želeo da odigra bar još jednu dobru sezonu na šljaci, ali da mu je bilo jasno da je to postalo nemoguće.

Otuda je na društvenim medijima otkrio kako je došlo do toga da se rekorder po broju titula na Rolan Garosu ipak povuče ove godine.

"Očigledno je to bila teška odluka, za tako nešto potrebno je vremena. U životu sve ima početak i kraj. Mislim da je ovo bio odgovarajući trenutak da se završi karijera koja je bila duga i uspešnija nego što sam to mogao i da zamislim", kaže Toni.

Kao ni mnogi drugi, ni Toni nije znao za odluku Nadala. Tačnije saznao je to nešto ranije pre ostatka sveta.

Nadal je članove svoje porodice obavestio o tome ujutro u četvrtak, na dan kada je objavio da se povlači.

"Imali smo porodični razgovor na četu i Rafa nam je u četvrtak rekao da za pas sati izlazi njegov video u kojem objavljuje povlačenje. U grupi nas je petorica rođaka. Napisao sam mu, 'čestitam, imao si dobru karijeru'. Drugi su bili malo duži. Ja kažem stvari unapred, to me čini manje lenjim", izjavio je Toni.

On je dodao i da je Nadal ispunio obećanje koje mu je dao pre par godina.

"Danas mogu da kažem da je Rafa ispunio obećanje koje mi je pre par godina dao tokom jednog razgovora u klubu. Ispričao sam mu tada kako mi je jedan bivši igrač ispovedio nezadovoljstvo svojom karijerom, ne time što nije osvojio mnogo titula, već zbog nedostatka istrajnosti. Rekao sam zabrinuto Rafi da ne pravi istu grešku. Odgovorio mi je: 'Opusti se Toni. Kada budem otišao biće to mirne savesti da sam dao sve od sebe'", zaključio je Toni Nadal. 

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu