Nova vest
Tenis 1

14.10.2024.

8:45

Siner na Novakovom skeneru: "Jedna stvar kod njega podseća na mene"

Novak Đoković nije uspeo da osvoji peti trofej u Šangaju, ali je zadovoljan kako je posle pet godina odigrao turnir u Kini.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Četvrti reket sveta je poražen od Janika Sinera sa 7:6 (4), 6:3, bio mu je to treći uzastopni poraz od Italijana u poslednjih godinu dana.

Time je Siner postao prvi igrač od 2013. i Rafe Nadala koji je uspeo da veže tri pobede protiv Đokovića.

Novaka su posle meča pitali da li Siner ima bilo koji aspekat igre koji je sličan njegovom.

Novak je na račun prvog tenisera sveta izneo niz komplimenata i otkrio koji su po njemu ključni momenti u igri koji ga čine tako uspešnim igračem.

"Sveukupno, mislim da ima sve udarce. Izuzetno je poboljšao servis, to mu je postalo veliko oružje. Veoma je agresivan sa osnovne linije. Čim dobije malo kraću loptu, preuzima inicijativu. Veoma je dobar sa forhendom i bekhendom, ne pravi mnogo grešaka i pokušava protivniku da oduzme vreme", "skenirao" je Novak igru Italijana.

Pronašao je i to nešto št ga veoma podseća na njega.

"Ono što kod njega podseća na mene je stvar koju sam ja godinama radio stalno, igrao taj tenis brzog tempa, gde sam odizimao vreme protivniku, na neki način gušio protivnika", dodao je Novak.

Pritisak pod koji Siner stavlja protivnike je izuzetan i to je njegovo oružje.

"To je ono što želite, da se protivnik uvek oseća pod pritiskom vaših udaraca, vaše brzine, vašeg prisustva na terenu. On to ima, ove godine je bio konstantan, što je stvarno vrlo impresivno", zaključio je Đoković.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Aktuelno

Pao Reddit

Korisnici popularne platforme Reddit ne mogu da pristupe početnoj stranici sajta.

B92

11:35

40 min

Novo Sport Video Menu