Nova vest
Tenis 0

13.10.2024.

22:56

"Najteže je bilo protiv Nadala na Šatrijeu"

Rafael Nadal je u karijeri osvojio 14 pehara na Rolan Garosu i tamo je malo kada gubio.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Poslednji koji ga je pobedio na pariskoj šljaci na drugom grend slemu sezone bio je Aleksander Zverev.

Nemac je ove godine pobedio Španca sa 6:3, 7:6 (5), 6:3 i posle odluke Nadala da se povuče, Zverev se oglasio rekavši da je igrati protiv njega u Parizu bilo najteže iskustvo u tenisu.

"On tokom meča postaje drugačiji. Njegova loptica iznenada dobija na brzini par kilometara na čas. I njegov rad nogu i brzina igre takođe. Daleko je teže pogoditi viner, pogotovo na stadionu 'Filip Šatrije', koji je ogroman, tako da on ima mnogo više prostora. Jako je teško. Verovatno je najveći izazov u tenisu igrati protiv Nadala na tom terenu", smatra Zverev.

Saša je mnogo puta imao prilike da igra sa najboljima, ali Nadal je bio uvek sjajan kada je bilo najvažnije.

"Imate osećaj da ne možete da ga isterate van terena. Prvi set u polufinalu 2022. godine opisuje to savršenstvo. Praktično, dobio sam taj set i bezbroj puta kao i protiv mnogih drugih igrača nekako sam uspeo da ga izgubim u taj-brejku", kaže Zverev i dodaje. 

"Imao sam 6:2 u taj-brejku. Pogodio je as po prvi put u celom meču. Potom je pogodio jedan od najluđih pasing šotova koje sam video u životu. Osećate da pobeđujete, a onda to ne uradite. To možete da osetite samo protiv njega na tom specifičnom terenu", zaključio je Zverev. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu