Nova vest
Tenis 1

13.10.2024.

15:17

"Rafin najgori poraz? Od Novaka u Melburnu"

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, otkrio je koji poraz je bio najbolniji za tenisera sa Majorke.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Toni je u velikom intervjuu za Marku rekao da je Rafa iskusio nekoliko teških poraza u karijeri, ali jedan je posebno izdvojio. 

U pitanju je finale Australijan opena iz 2012. godine koje je Novak dobio u pet setova posle pet sati i 53 minuta igre.

"Najgori poraz bio je u Australiji 2012. u finalu sa Đokovićem. Nisam gledao meč ponovo jer sam bio uništen posle toga. Povrede su učinile da stalno imamo Damoklov mač nad vratom i bez da znamo kad će se Rafina karijera završiti. Uvek smo mislili da će to biti uskoro. Povlačenja zbog povrede, Rolan Garos, Australija", rekao je Toni.

Takođe, iskusni stručnjak je govorio i o rivalstvu članova velike trojke, Federera, Nadala i Đokovića.

"Kada se takmičite sa njima toliki broj godina, ne mogu da kažem da je bilo loše. Kada bi Rafa pobedio, za mene bi bilo dobro da su Đoković ili Federer finalisti. Ja sam navijač Barselone, ali ne mrzim Real Madrid. Viktor Font je dolazio da me gleda i pre razgovora sam mu rekao da neću biti anti-Madrid i da mislim da priča o nezaavisnosti nije dobra. To su moji principi. Nije dobro mešati politiku i sport", jasan je Toni Nadal. 

On takođe smatra i da sport ide u pogrešnom smeru. Godinama je davao sugestije šta bi trebalo činiti, ali očigledno je da ga teniski autoriteti nisu slušali.

"Godinama govorim kako pravila treba da se promene. Nema sporta koji počinje kaznom. To je pomalo idiotski! Ostatak je kao pozicija golmana u fudbalu, rekao sam Rafi da gađa na drugu stranu da vidi da li može da pogodi metu", kaže Toni i nastavlja.

"Jedina promena koja je napravljena tiče se taj-brejka. Za lidere, a jedini koji se računaju su najbolji, Rafael, Federer, Đoković i Alkaras i oni će vam reći da ne dirate ništa. Da sam ja lider, ja bih bio taj koji bi donosio odluke", zaključio je Toni. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 d

Novo Sport Video Menu