Nova vest
Tenis 10

13.10.2024.

8:15

Đoković pred 100. titulom – Siner stoji preko puta

Veliko finale ATP turnira u Šangaju od 10:30 igraju dvojica najboljih igrača sveta Novak Đoković i Janik Siner.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Novak je poražen od Italijana tri puta u poslednja četiri međusobna meča, najbolniji je svakako bio onaj u Melburnu, ali Srbin je u međuvremenu sa olimpijskim zlatom kao potvrdom njegovog statusa najboljeg ikada, nastavio da se održava u samom vrhu, da pomera granice.

Dočekao je priliku za revanš.

Tu je, i dalje moćan, olako stiže do novih finala i sudara sa najboljima.

Očekuje nas teniski spektakl i ništa manje od toga.

Novaku će ovaj meč biti poseban, jer ima priliku da osvoji 100. titulu u karijeri, a svi znamo koliko ume da bude fokusiran, koncentrisan, koliko puta je igrao ovakve, "najvažnije mečeve" karijere i koliko puta je iz njih izašao kao pobednik.

Sa druge strane stoji njegov verovatno najteži rival posle Federera i Nadala, ali Novak ne bi bio Novak kada ne bi imao protivotrov i za trenutno najboljeg na ATP listi.

Ukoliko osvoji i ovaj turnir, srpski as ući će u "klub 100" u kojem su još samo Rodžer Federer sa 103 trofeja i vodeći Džimi Konors sa 109.

Profimedia

Podeli:

Komentari 10

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Aktuelno

Odmah ažurirajte

Vreme je za ozbiljnu zakrpu za Firefox internet pregledač, a Mozilla je korisnicima isporučila ispravku za kritičnu ranjvost.

B92

8:15

1 h

Novo Sport Video Menu