Nova vest
Tenis 1

12.10.2024.

15:06

Dobre stvari ne treba menjati – Novak deseti put bolji od Frica za finale Šangaja

Đoković je i posle desetog meča ostao bezgrešan na mečevima protiv Tejlora Frica.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Novak je po deseti put bio bolji od Amerikanca sada posle dva seta u polufinalu Mastersa u Šangaju sa 6:4, 7:6.

Srpski teniser je tako obezbedio finale mastersa u Šangaju, gde ćemu rival biti prvi teniser sveta Italijan Janik Siner. 

Fenomenalan je Novak bio u prvom setu, koji je rešio u svoju korist rezultataom 6:4. 

Da će ovo biti Novakov set moglo se naslutiti već posle prvog gema, gde je Đoković imao tri vezane brejk lopte, ali je Fric uspeo da se nekako spase i povede u meču. 

Sa druge strane Novak je bio i više nego siguran na svoj servis, gde Fric nije ni uspeo da priđe brejk šansi, a kamoli nešto više. 

Presudni momenat u prvom setu desio se u petom gemu kada je Đoković osvojio gem na servis Frica i tako uradio ono što je propustio u prethodna dva gema na servis Amerikanca. 

Novak je i posle toga gema nastavio da igra u visokom ritmu, ali nije došao do novog brejka, koji mu nije ni trebao. 

Đoković je sjajno odservirao do kraja seta koji ja na kraju rešio u svoju korist rezultatom 6:4. 

Držao je Novak kontrolu tokom celog seta nije dao Fricu ni promil šanse da ga ugrozi na njegov servis i apsolutno zasluženo je došao do prednosti u setovima. 

Đoković već šest godina ne zna za poraz od tenisera od Amerikanaca

U drugom setu je situacija bila malo drugačija. 

Dosta se Novak tokom ovog seta mučio sa balansom, dosta je tokom bekenda padao na leđa, pa je tako i grešio iz ovog udarca, koji ga je dosta slušao u prvom setu. 

Pokazatelj je i broj neiznuđenih grešaka, gde je Novak u već posle nekoliko gemova napravio više grešaka, nego u celom prvom setu. 

Sofascore

Uprkos svemu i problemu Novaka sa kukom, zbog čega je moralo da mu se ukaže i medicinska pomoć, Fric nije uspeo da napravi brejk.

Đoković je sem toga imao i nekolicinu poena koji će ostati u dugom sećanju, pa je tako pravio poene, iz totalne defanzive. 

Več posle nekoliko gemova je bilo jasno da će ovaj set najverovatnije otići u tej-brejk, iako smo imali brejk šanse na obe strane, međutim brejkova nije bilo tako smo pitanje pobednika drugog seta dobili posle 13. gema. 

Fric je bio bliži pobedi, imao je vođstvo od 5:3, ali je od tog trenutka Novak dobio sve preostale poene, i tako došao do pobede u ovom meču. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu