Nova vest
Tenis 0

12.10.2024.

10:30

Đoković: "Ne bi bilo dobro..."

Novak Đoković se plasirao u svoje deveto polufinale na Mastersu u Šangaju, a nakon trijumfa nad 19-godišnjim Čehom Jakubom Menšikom u tri seta – 6:7 (4:7), 6:1, 6:4 – Đoković je govorio o značaju ovog plasmana za njega u trenutnoj fazi karijere.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

"Mnogo mi znači što sam se plasirao, jer nemam više toliko šansi. Ove godine imam selektivan takmičarski kalendar i nisam mnogo turnira odigrao na najvišem nivou. Osim možda Vimbldona, Olimpijskih igara", započeo je Novak.

Đoković ima impresivnih 11 titula u Kini – jednu na završnom Mastersu u Šangaju, četiri na Mastersu 1.000 u istom gradu, i šest u Pekingu.

"Kina je za mene uvek bila srećno mesto, mesto u kome sam uvek igrao najbolji tenis. Ovakvi mečevi, protiv tinejdžera, zaista me motivišu. Teraju me da pružim što više, da pokažem svetu da i dalje imam to, da imam noge i za mlade tenisere. Veoma sam srećan što sam uspeo da dobijem ovaj veoma izazovan meč", dodao je.

Iako je Menšik osvojio prvi set, Đoković nije popuštao i brzo je preokrenuo situaciju. Na pitanje o tome da li mu je, s obzirom na njegovih 37 godina, ikada palo na pamet da je prestar za ovakav izazov, Novak je odgovorio:

"Nijednog trenutka nisam to pomislio. Psihološki sam se odlično osećao, samo sam u finišu prvog seta osetio pritisak i tada nisam najbolje igrao. Bilo sam malo ljut na sebe što ga nisam dobio, ali sam odmah uzvratio i dobio drugi deo sa 6:1. U trećem setu sam imao puno šansi u njegovim gemovima, ali njegov servis je neverovatan. Mnogo snage i preciznosti, veoma je teško igrati protiv njega. Znam ga tri-četiri godine, pratio sam njegov uspon, njegov razvoj. Odličan dečko, super talentovan, veoma perspektivan. Ima sjajnu budućnost, ako nastavi da radi. Ima odlične ljude oko sebe, njegov fizioterapeut, Saša Jezdić, radio je sa mnom", naglasio je.

Menšik, koji je u Šangaj stigao kao 65. teniser sveta, sada napreduje na 51. mesto.

"I dalje pratim njegov razvoj, on zna da je jedan od mojih omiljenih igrača za gledanje. Uvek sam ga podržavao, nadam se da ćemo imati još velikih bitaka", jasan je Novak.

Đoković je na putu do polufinala savladao još dvojicu mladih talenata – Aleksa Mikelsena iz SAD-a i Flavija Kobolija iz Italije. U polufinalu će se sastati sa Tejlorom Fricom, kojeg je pobedio svih devet puta do sada, čime je plasman u finale i prilika za jubilarnu, stotu titulu, potpuno realan.

"Iako uvek može bolje, mislim da sam zaista dobro odigrao ovaj turnir. Tejlor je odličan server, očekujem još jedan težak meč. Uslovi za igru su brzi, njegov servis će biti jak adut. Znam šta me čeka, nadam se da ću biti svež. Polufinale je pravi trenutak da podignem igru još više i nadam se da ću imati šansu za plasman u finale", optimističan je Novak.

Đoković se takođe osvrnuo na svoje zdravstveno stanje, napomenuvši da i dalje koristi zavoj na kolenu nakon operacije.

"Sve je u redu, mada je ponekad čudan osećaj, pogotovo u nekoliko poena jednog gema. Posle nije bilo problema. Kada se ohladi, nadam se da neću imati bilo kakve probleme, jer sam ih već imao i ne bi bilo dobro. Videćemo kako će biti u polufinalu", zaključio je.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu