Nova vest
Tenis 0

12.10.2024.

9:45

Dolazak Medvedeva u Rijad pod upitnikom

Danil Medvedev bi zbog problema sa ramenom mogao da propusti egzibiciju "Šest slem kraljeva" u Saudijskoj Arabiji.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Ruski teniser je u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju poražen od Janika Sinera sa 6:1, 6:4.

Medvedev bi trebalo da se pojavi na egzibiciji u Rijadu od 16. do 19. oktobra, a tamo će biti i Novak Đoković, Rafael Nadal, Karlos Alkaras, Janik Siner i Holger Rune.

Sa nagradnim fondom od preko šest miliona dolara, to je prilika za ove zvezde da dodatno zarade, ali Medvedev je doveo u pitanje svoje učešće.

Posle meča sa svetskim brojem jedan priznao je da je problem sa ramenom, koji se pojavio na prethodnom meču protiv Stefanosa Cicipasa, postao samo ozbiljniji.

"Nažalost, imao sam bol u ramenu, ne mislim da je trebalo da bude tako. Počelo je na prethodnom meču, ali mislio sam da nije ništa strašno. I dalje se nadam da je tako, ali ipak ću morati da odem na preglede", rekao je Medvedev. 

Jasno je da je to uticalo na kvalitet njegove igre protiv dvostrukog grend slem šampiona.

"Nisam mogao da serviram kako sam želeo, a u mečevima sa Janikom, servis je važna stvar jer i on odl.ično servira. Teško ga je slomiti, morate da dobro servirate, a bez toga, teško je. Kada vas boloi, nije ista energija. Pokušao sam da je prikupim u drugom setu, ali bez serve, Janika je teško pobediti", zaključio je Medvedev.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu