Nova vest
Tenis 23

12.10.2024.

8:15

"Novak će u Melburnu biti autsajder"

Tod Vudbridž, nekada svetski teniser broj jedan u dublu, dao je neobičnu izjavu koja se tiče Novaka Đokovića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Iako je Đoković rekorder po broju grend slem trofeja, kao i najbolji u istoriji Australijan opena sa deset titula, Vudbridž smatra da će se Srbin u januaru naći u ulozi - autsajdera!

Tačnije, da neće biti glavni favorit za trofej "Norman Bruks" koji je osvajao tako mnogo puta.

Vudbridž se pozvao na to da Novak u ovoj sezoni nije uspeo da osvoji nijednu grend slem titulu, te da ima 37 godina.

"On stiže u veoma drugačiju i neobičnu fazu karijere jer je izabrao da ne igra na mnogim tutnirima. Njegov glavni fokus sada su grend slemovi", kaže Vudbridž i dodaje.

"On praktično stiže pomalo kao autsajder pre svega zbog svih ovih igrača o kojima pričamo, a uz to nije osvojio nijedan grend slem ove godine. To će mu verovatno dati slobodu u pristupu turniru, mislim da će u tome uživati", izjavio je Australijanac.

Đoković je što se tiče Australijan opena ove sezone, takmičenje završio u polufinalu u kojem je od njega bio bolji Italijan Janik Siner.

Svetski broj jedan je pored Melburna osvojio i US Open, dok je Čenel slem, tačnije turnire na Rolan Garosu i Vimbldonu osvojio Karlos Alkaras.

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu