Nova vest
Tenis 6

11.10.2024.

19:38

Đoković: "Šta mislim o tome? Ništa, pa ja još igram!"

Novak Đoković se prisetio ere "Četiri musketara" kada je upitan o odlasku Rafaela Nadala u penziju.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Profimedia

Od "Velike četvorke" ostao je samo jedan – Novak Đoković. Prvo je Federer otišao u penziju, a sada su i Nadal i Mari u istoj godini.

Nakon pobede nad Jakubom Menšikom u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju, Novak je upitan šta misli o sebi u kontekstu kraja "Velike četvorke".

"Ne mislim ništa, pa ja još igram! I dalje guram dalje, ali deo mene je otišao sa njima, to je sigurno. Era 'Četiri musketara' i naših rivalstava je bila neverovatna. Ostavila je veliki trag u srcima mnogih navijača širom sveta", rekao je Đoković i dodao:

"Iako smo znali da se i Endi i Rafa muče i da će pre nego kasnije doći objave o njihovom penzionisanju, i dalje je to pomalo šok da obojica u istoj godini to urade, a znamo i da je Rodžer otišao u penziju pre par godina... Da budem iskren, malo sam preplavljen, ali...".

Novak je istakao da želi da nastavi da igra i da pruža dobre partije.

"I dalje imam želju da igram, možda ne sa istim intezitetom i brojem turnira kao ranije, ali ovakvi mečevi – borba sa 19-godišnjakom dva i po sata na terenu – i dalje imam želju za time, i dalje mi je to izazov i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe", podvukao je srpski teniser.

Đoković se u polufinalu Šangaja u subotu od oko 13 časova po srednjeevropskom vremenu sastaje sa Tejlorom Fricom.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu