Nova vest
Tenis 23

11.10.2024.

15:01

UŽIVO Novak jači od poletnog Čeha, uspavanih sudija i bola u kolenu: Srbin u polufinalu Šangaja!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković se plasirao u polufinale Mastersa u Šangaju pošto je savladao Čeha Jakuba Menšika na 2:1. Po setovima je bilo 6:7, 6:1, 6:4.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Sukob generacije – tako bi mogao da se nazove duel koji su odigrali 19-godišnji Čeh i 37-godišnji Srbin. Na kraju je ipak iskustvo prelomilo, te će Đoković u polufinalu snage odmeriti sa Fricom.
 

Ozbiljno se Novak namučio protiv Menšika, što na to jasno ukazuje činjenica da se prvi set završio taj-brejkom i to u korist 19-godišnjaka.

Ludačke servise je pogađao Jakub, Novaku je trebalo dugo vremena da pokuša da pronađe odgovor na njih. Izvršio je pritisak na bekhend rivala, što je rezultiralo brejkom tek u devetom gemu, za 5:4.

Ipak, već u narednom mu je istom merom uzvratio Menšik, te smo vrlo brzo gledali taj-brejk u kojem je Novak pretrpeo poraz, peti put ove sezone.

Koštale su ga greške, kojih je bilo i previše.

Potpuno drugo lice Srbina smo imali prilike da vidimo u drugom setu. Pojačao je intenzitet, dominirao u dužim razmenama i koristio prilike da napadne svaki drugi servis Jakuba.

To se isplatilo, došao je do ranog brejka i čuvao prednost do kraja, te je rezultat na semaforu bio ubedljiv – 6:1.

Odlučujući set je doneo dramu. Nije se predavao 19-godišnjak, a Đoković je uz dva skraćena riterna prokockao dve brejk šanse u prvom servis gemu rivala.

Međutim, nije sebi dozvolio da dva puta ponovi isto i u petom gemu je sjajnim bekhend riternom poveo sa 3:2.

Olakšanje nije trajalo dugo, jer se nakon potvrđenog brejka uhvatio za levo koleno i to nekoliko puta, što je jasno ukazivalo na problem. 

Uprkos bolu i "uspavanih" linijskih sudija koji su mnogo grešaka napravili tokom ovog susreta, skupio je hrabrosti i zadao konačan udarac Čehu u 10. gemu.



Polufinalni susret sa Tajlorom Fricom zakazan je za sutra i neće početi pre 13 sati.

Sve detalje sa susreta u Šangaju možete da pratite uz LIVE BLOG B92.sport

Uživo

11:16

  7:6 (4), 1:6, 4:6  
Šangaj, 1/4 finale SET  
Menšik 1  
Đoković 2  

15:22

Kada Srbin igra polufinale?

Poznat je raspored polufinalnih duela, čeka vas OVDE.

15:13

Nikad emotivniji o Nadalu: "Deo mene je otišao sa njim"

"Stavio sam post na Instagramu, mislio sam svaku reč koju sam napisao. On je moj najveći rival, to je najviše uticalo na mene i moju karijeru. Znali smo da će taj trenutak doći uskoro, pre ili kasnije, ali opet, šok je. Isto kao sa Rodžerom i Endijem, šok je. Ne znam šta da mislim o tome, veliki deo mene je otišao sa njim. Teške vesti za teniski svet, on je bio inspiracija milionima dece širom sveta. Mora da bude ponosan na svoju karijeru", emotivan je bio Novak na pitanje o penziji Rafaela Nadala.

Opširnije pročitajte OVDE.


 

15:13

Prve reči Đokovića posle velike pobede

"Imao sam sreće da pronađem servise u poslednjim gemovima, asovi su pomogli. Nisam dobro servirao u prvom setu, odigrao sam loš taj-brejk, a on dobar. Ostao sam pribran i preokrenuo posle u drugom setu. Bila je jako velika borba, duge razmene. Skoro dva i po sata... Trenirali smo u Srbiji i u Crnoj Gori, mogao sam da vidim danas da je jedan od najboljih servera, a ima 19 godina. Mislim da bi trebalo malo više zajedno da treniramo. Mnogo puta smo nezvanične treninge odigrali zajedno", rekao je Đoković.
 

15:01

7:6, 1:6, 4:6 – KRAJ!

ĐOKOVIĆ JE U POLUFINALU MASTERSA U ŠANGAJU!

14:59

Kakav smeč Đokovića!

14:51

7:6, 1:6, 4:5 – Đoković ipak mora da servira

Imao je šansu na 15:30 da napadne bekhendom Menšika za dve meč lopte, ali nije prošlo.

Igralo se na razliku, borio se Srbin dubokim loptama da produži ovaj gem i eventualno pokuša da dođe do trijumfa, ali će isti ipak morati da traži na svoj servis.

14:50

7:6, 1:6, 3:5 – Đoković na korak do polufinala!

Uspeo je Đoković da preuzme inicijativu, iako je delovalo da Menšik posle sjajne bekhend dijagonale može da pomrsi konce u ovom gemu – to nije uradio.

"Sarađivao" je i častio Srbina, te je on sada na gem od plasmana u polufinale!

14:45

7:6, 1:6, 4:3 – Dva brza gema

Đoković je u svom servis gemu iskoristio čak četiri neiznuđene greške Jakuba i lako potvrdio brejk, ali se onda uhvatio za levo koleno.

Deluje da ima problema, ipak, nije pozvao fizioterapeuta na pauzi.

Pustio je Čeha da sa lakoćom uzme gem, nije se čak ni potrudio, što i nije loše rešenje u ovom momentu.

14:36

7:6, 1:6, 2:3 – BREJK!

Ne greši Novak dva puta!

Gde je pogrešio u prethodnom servis gemu Menšika – sada nije.

Nisu njegovi riterni bili kratki, iskoristio je drugi servis mladog Čeha i imamo prvi brejk u odlučujućem setu.

Sada se lakše diše.

Podeli:

Komentari 23

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu