Nova vest
Tenis 2

11.10.2024.

13:52

"Rafa bi bio najbolji u istoriji da nije bio tako često povređen"

Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, rekao je da nije iznenađen objavom bivšeg broja jedan o završetku karijere.

Izvor: Marka

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

U razgovoru za Radio Marka, iskusni stručnjak se osvrnuo na sjajnu karijeru tenisera iz Manakora za šta je i on izuzetno zaslužan.

On je bio do 2017. u timu Rafe Nadala, a poznato je i da je jedan od glavnih operativaca njegove teniske akademije.

"Kada se nešto završava, to uvek donosi emocije i osećaj tuge, ali srećan sam zbog osećaja koji je Rafael ostavio u svetu sporta. Ja sam oduvek bio trener koji se plašio poraza. Znao sam da je tanka nit između pobede i poraza i da ćeš verovatno izgubiti ako ne dođeš do svojih granica. Da mi je neko 2004. rekao da će se moj bratanac povući 2024. pošto je sve osvojio, ne bih to mogao ni da zamislim", kaže Toni Nadal.

Teniser sa Majorke je tokom karijere bio poznat po fanatičnoj srčanosti i borbi do poslednjeg poena. Toni kaže da mu je to donelo mnogo pobeda.

"Da Rafa nije ponekad preuzimao rizike, njegov trofejni kabiten bi bio znatno manji".

Večita tema u svetu tenisa je ko je najbolji u svetom trojstvu, Federer - Đoković - Nadal.

Iskusni stručnjak je otkrio šta on misli o svemu posle dve decenije koje su protekle u znaku "velike trojke".

"Kada me ljudi pitaju ko je najbokji u istoriji, kažem: najbolji u istoriji je Đoković zbog svega što je postigao. Onaj koji je igrao najbolji tenis je Rodžer Federer, ali moj bratanac bi bio najbolji u istoriji da nije bio tako često povređen", zaključio je Toni.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

1 d

Novo Sport Video Menu