Nova vest
Tenis 3

10.10.2024.

17:34

Alkaras doživeo novi šok posle poraza: Nije imao pojma o Nadalu, evo kako je reagovao FOTO

Karlos Alkaras je tek posle poraza od Tomasa Mahča u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju saznao za odluku Rafaela Nadala da završi karijeru.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Karlos Alkaras je eliminisan u četvrtfinalu Šangaja. U neočekivanom raspletu, Čeh Tomas Mahač bio je bolji od 21-godišnjeg Španca, pobedivši ga sa 7:6 i 7:5.

Ovom pobedom Mahač se plasirao u polufinale, gde će mu protivnik biti italijanski teniser Janik Siner.

Međutim, pre početka tog meča, teniski svet je uzdrmala još jedna vest – Rafael Nadal, Alkarasov idol i jedan od najvećih tenisera svih vremena, zvanično je objavio da će završiti svoju karijeru narednog meseca, posle Dejvis kupa.

Ova objava dodatno je pogodila mladog Alkarasa, koji je priznao da nije imao predstavu o Nadalovim planovima.

"Veliko iznenađenje, nisam imao pojma ni o čemu", izjavio je Alkaras i dodao:

"Rafa je moj idol, on je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam želeo da budem teniski profesionalac. Nasleđe koje ostavlja nije samo u tenisu, već i u sportu uopšte. Bolno je videti Nadala da napušta tenis, koji toliko voli. On je neko ko će nam nedostajati."

Alkaraz je ubrzo nakon poraza od Mahača i Nadalove objave izrazio svoja osećanja i putem društvenih mreža, napisavši emotivnu poruku posvećenu svom idolu:

"Od dečaka koji te je gledao na televiziji i maštao da postane teniser, do onog koji je imao privilegiju da igra sa tobom na Rolan Garosu i predstavlja Španiju na Olimpijskim igrama! Hvala ti mnogo što si primer na svim nivoima, tvoje nasleđe je neponovljivo! Mnogo sam uživao u tebi i mnogo ćeš mi nedostajati kada odeš posle Dejvis kupa, Rafa", poručio je Alkaras.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

7 h

Novo Sport Video Menu