Nova vest
Tenis 34

10.10.2024.

11:51

Nadal u suzama, na ćirilici – srceparajuća poruka zbog koje nećete ostati ravnodušni VIDEO

Rafael Nadal se oprostio od teniskog sveta na veoma emotivan način.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Nadal je naprasno objavio oproštajnu poruku od tenisa, ali ona nije toliko šokirala njegove navijače pošto su svi znali da penzija uskoro dolazi.

U oproštajnoj poruci na društvenim mrežama, španski teniser je u opisu videa rekao "Hvala" na raznim jezicima, pa čak i na srpskom, odnosno ćirlici.

U emotivnom snimku u kojem je završio u suzama, Nadal se zahvalio svim ljudima sa kojima je sarađivao u tenisu, a zatim i navijačima.

Njegovu poruku vam prenosimo u celosti:

"Pozdrav svima. Ovde sam kako bih vas obavestio da završavam profesionalnu karijeru. Realnost je da su iza mene neke teške godine, posebno poslednje dve.

Mislim da nisam mogao da igram bez limitacija. Ovo je naravno teška odluka, za koju mi je bilo potrebno određeno vreme da je donesem. Ali, u životu sve ima početak i kraj i mislim da je ovo pravo vreme da završim karijeru koja je bila dugačka i mnogo uspešnija nego što sam ikada mogao da zamislim.

Veoma sam uzbuđen što će mi poslednji turnir biti finale Dejvis kupa gde ću predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam obrnuo ceo krug, jer mi je jedan od prvih uspeha u karijeri bilo igranje u finalu Dejvis kupa u Sevilji 2004. godine.

Osećam se veoma, veoma srećnim zbog svih stvari koje sam doživeo. Želim da se zahvalim celoj teniskoj industriji. Svima koji su deo ovog sporta, svim svojim kolegama, posebno mojim najvećim rivalima. Proveo sam mnogo sati sa njima i proživeo mnogo trenutaka koje ću pamtiti ceo život.

Da pričam o svom timu mi je malo teže, jer je na kraju moj tim bio veoma bitan deo mog života. Oni nisu samo moji saradnici, već i prijatelji. Bili su uz mene u svim trenucima kada su mi stvarno bili potrebni. Bilo je loših trenutaka, veoma dobrih trenutaka, momenata kada me je trebalo pogurati i malo me izgrditi... Mnogo toga smo proživeli zajedno i to je teško objasniti.

Moja familija je meni sve. Moja majka... Mislim da je podnela sve žrtve koje je mogla kako bi uvek imali sve. Moja supruga Meri, zajedno smo 19 godina! Hvala joj sve što je uradila, ona je uvek bila savršeni partner u ovom putovanju tokom svih ovih godina. Doći kući i videti kako mi sin raste svakog dana, to je bilo nešto što me je ostavljalo u životu i davalo mi potrebnu energiju da nastavim.

Moja sestra, mislim da smo oduvek imali izuzetan odnos. Moj stric je razlog zbog kojeg sam krenuo da igram tenis. Zahvaljujući njemu sam premostio mnoge situacije u kojima bio tokom karijere. I moj otac, koji mi je bio izvor inspiracije u svakom smislu te reči. Mislim da je on primer nekoga ko se trudi i preskače sve prepreke. Mnogo hvala i mom ocu na veoma, veoma poseban način.

I na kraju, vama, navijačima. Ne mogu dovoljno da vam se zahvalim na tome kako ste učinili da se osećam. Davali ste mi energiju koja mi je bila potrebna u svakom trenutku. Stvarno, sve što sam iskusio bilo je ostvarenje sna.

Odlazim sa potpunim mirom uma oko toga da sma dao sve od sebe, da sam se potrudio u svakom trenutku. Mogu samo da zaključim rečima: Hiljadu hvala svima i vidimo se uskoro".

Podeli:

Komentari 34

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

3 h

Novo Sport Video Menu