Nova vest
Tenis 0

9.10.2024.

19:51

Medvedev: Rame je u redu, biću spreman za Sinera

Danil Medvedev je uspešno odradio posao u osmini finala u Šangaju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Ruski teniser je pobedio Stefanosa Cicipasa sa 7:6 (3), 6:3 i tako ostvario jubilarnu, desetu pobedu u 14. okršaju sa teniserom iz Grčke.

Očigledno je da mu Cicipas prilično leži, ali svoje navijače je tokom meča zabrinuo kada je zatražio medicinski tajm-aut zbog nelagodnosti u predelu ramena.

Moskovljanin je posle meča objasnio o čemu se radi.

"U redu je. Kada zatražite medicinsku pauzu, naročito posle dobijenog taj-brejka, kada servirate sledeći, to nije činjenica koja će vam pomoći. Recimo da sam osetio malu bol i nelagodnost. Razmišljao sam, šta ako bude u tri seta? Onda je bolje da uzmem pauzu sada, nego posle drugog seta. Servirao sam, izgubio sam ritam, nisam pogađao prve servise i on je uzeo brejk. Pitao sam se da li sam bio u pravu što sam pozvao lekara, ali generalno, nije ništa ozbiljno, pobedio sam i sve je u redu. I sve će biti u redu sa ramenom", poručio je Medvedev.

Šampion Šangaja iz 2019. godine imaće veoma težak posao u četvrtfinalu, jer će se sastati sa prvim na svetu, Italijanom Janikom Sinerom.

"Boriću se, moraću taktički dobro da se pripremim, kao i mentalno i fizički. Biće to težak meč, tako da se samo nadam da će sa telom sve biti u redu. Spreman sam za borbu", zaključio je Medvedev.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu