Nova vest
Tenis 2

9.10.2024.

17:45

Novak o narednom rivalu: Znamo se dobro, ima potencijala za vrh

Novak Đoković je na impresivan način stigao do svog jubilarnog, desetog četvrtfinala na Mastersu u Šangaju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Ujedno, to mu je bilo 95. četvrtfinale u karijeri na turnirima Serije 1.000.

Da ima neka tajna veza između Novaka i Šangaja, videlo se naročito u protekla dva meča, a u osmini je bio bolji od Romana Safijulina iz Rusije, 6:3, 6:2.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Đoković je u pohodu na svoj jubilarni, stoti turnir u karijeri, čime bi se u "klubu 100" pridružio Džimiju Konorsu i Rodžeru Federeru.

Posle pobede nad Safijulinom, Novak je stigao do skora od 35-8 u ovoj sezoni, a ovo mu je prvo četvrtfinale na betonu od polufinala Melburna u januaru. 

Novak je novinarima otkrio kako je posetio park u Šangaju gde postoji hiljadugodišnje drvo.

"To drvo sreće se nalazi u našem okruženju, grlio sam ga i pre pet godina zalivao, tako da sam tu ceremoniju ponovio i ove godine. Poželeo  sam sreću i odao počast životu tog drveta, koje je staro hiljadu i koju godinu. Ponekad zaboravljamo koliko je svet oko nas star i moćan, a to nosi mnogo mudrosti i inteligencije, energije i snage, gubimo se ponekad u tom svetu modernog i ubrzanog života. Drvo poput ovoga me vraća na mesto i podseća na neki način koliko smo mali u poređenju s prirodom, ali i koliko bi trebalo da je poštujemo", kaže Đoković.

 

Njegov naredni protivnik je Čeh Jakub Menšik, koji je u tri seta pobedio Grigora Dimitrova, 6:3, 3.6, 6:4.

Novak je upitan šta misli o protivniku iz Češke koji ima samo 19 godina.

"Imali smo u prošlosti nekoliko puta po nedelju dana treninga u Beogradu, dolazio je da igra na Srbija openu, na šljaci. Pratio sam njegov razvoj, stavljao mu se na raspolaganje kako bih mu pomogao savetima, kako njemu, tako i njegovim roditeljima, oni su sjajni ljudi. Uzbuđen sam što mu ide tako dobro. Oduvek sam verovao da ima potencijala da bude jedan od vrhunskih svetskih igrača. On radi na tome u ovom trenutku", kaže Novak.

Svestan je šta je najveća snaga u igri mladog tenisera.

"Visok je, ima jak servis, ali uopšte dobru igru. Jako dobro se brani i kreće za nekog njegove visine. Njegov fizio ovde, Saša, radio je takođe sa mnom u mom teniskom centru, tako da imamo dosta povezanosti", zaključio je Đoković.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu