Nova vest
Tenis 0

9.10.2024.

16:52

Ruskinja je čudo, ali sestra je i dalje glavna u kući

Ruska teniserka Mira Andreeva (17) možda jeste privukla pažnje na sebe u dosadašnjem delu karijere, ali je njenoj sestri Eriki (20) pripao prvi međusobni okršaj.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

I to komotno. Trenutno 70. teniserka sveta je sestri prepustila svega četiri gema (6:3, 6:1) u drugom kolu turnira u Vuhanu.

Time smo dobili potvrdu Mirinih reči pred ovaj susret.

"Nikada joj nisam uzela ni set. Svaki put me je dobila sa 6:1 ili 6:2. Ako sam baš igrala dobro, a ona imala loš dan, bilo bi 6:3", rekla je Mira pred ovaj susret.

Ranije su izjavile i da će podeliti novac od nagradnog fonda bez obzira na to ko prođe dalje. Kolika će to tačno svota biti sada se pita Erika.

Njena naredna rivalka će biti italijanska teniserka Jasmin Paolini.

Favoriti sigurni

EPA-EFE/CJ GUNTHER

Teniserke Arina Sabalenka, Koko Gof i Džesika Pegula su se prethodno bez teškoća kvalifikovale za osminu finala turnira WTA 1000 u Vuhanu, u Kini.

Druga teniserka sveta, Beloruskinja Sabalenka lako je pobedila Čehinju Katerinu Sinjakovu (6:4, 6:4). Sabalenka će u osmini finala igrati protiv 35. teniserke, Kazahstanke Julije Putinceve.

Amerikanka Koko Gofa, četvrta teniserka sveta, pobedila je Bugarku Viktoriju Tomovu (6:1, 6:2). Koko Gof će u osmini finala igrati sa Ukrajinkom Martom Kostjuk.

Amerikanka Džesika Pegula, nedavna finalistkinja Ju es opena i pobednica na tri WTA 1000 turnira u karijeri, pobedila je Anastasiju Potapovu, koja je predala meč, dok je vodila (6:2, 2:0).

Cup Tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu