Nova vest
Tenis 1

9.10.2024.

11:36

Alkaras dobio rivala u 1/4 finalu Šangaja

Čeh Tomas Mahač biće rival Karlosa Alkarasa u četvtfinalu turnira u Šangaju.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JUSTIN LANE

Mahač je do duela sa Špancem stigao nakon pobede nad Amerikancem Tomijem Polom u tri seta - 3:6, 6:4, 6:3.

Meč je trajao 125 minuta.

U vrlo dinamičnom meču, u kojem je viđeno 19 brejk lopti, Čeh je uspeo da uzvrati nakon izgubljenog prvog seta u kojem je njegov rival tek za nijansu pokazao više, zapravo bio je koncentrisaniji i precizniji, mirniji na loptici, onda kada se "lomilo" i zaista bilo važno.

U drugom setu, Mahač je, činilo se, počeo da gubi kontrolu meča pošto je izgubio gem na svoj servis (za 1:2) međutim već u narednom gemu, na početni udarac polufinaliste Australijen Opena iz 2023, osvojio je isti i vratio poravnanje.

Bio je to početak kraja Amerikanca.

Sačuvao je pribranost i visok ritam Čeh i u nastavku, kao da mu je brejk ulio dodatnu energiju i samopouzdanje, te je podstaknut tim elanom zadao važan udarac rivalu - osvojio je još jedan gem na servis Amerikanca i uzeo set.

U setu odluke bilo je najmanje neizvesnosti o čemu svedoči podatak da Mahač u prva četiri gema tog dela meča nije izgubio nijedan poen!

Poveo je Čeh 4:1 protiv upadljivo gorigranog rivala i do krajasa puno kontrole stavio tačku na trijumf. 
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

4 h

Novo Sport Video Menu