Nova vest
Tenis 11

9.10.2024.

14:16

UŽIVO "Blizu desetke"; Rus mučio Đokovića 15 minuta, nervirao ga sudija

Novak Đoković se novom rutinskom pobedom plasirao u četvrtfinale Masters turnira u Šangaju, pošto je nadigrao Rusa Romana Safijulina uz rezultat 2:0 (6:3, 6:2).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Igrajte košarkaški fantazi – EUROLEAGUE SELEKTOR

Nije bilo previše problema za četvrtog nosioca u Šangaju, a manjih poteškoća je imao nešto više od 15 minuta sredinom prvog seta.

Krenuo je Đoković veoma dobro i uzeo prvi gem sa nulom, da bi u drugom došao do brejk lopte i "već viđenog" oduzetog servisa rivalu.

Međutim, iako je delovalo da je bio aut Safijulina, spasao ga je "čelendž" koji je pokazao da je loptica bukvalno milimetar ili dva zakačila liniju.

Đoković je duboko uzdahnuo u neverici i izgubio taj gem, a nedugo potom se susreo s dve uzastopne brejk lopte za Rusa.

U tim momentima mu je servis potpuno stao, čak je brejk prilike poklonio duplom greškom, ali je "radio" forhend iz kog je danas (ili večeras po lokalnom vremenu) ispaljivao topove.

Uspeo je da se izvuče iz teške situacije i da preokrene situaciju. Stabilizovao je servis, a onda čekao priliku za brejk. I dočekao je u osmom gemu.

Tada je Safijulin potpuno podbacio, previše grešio, a Novak je, poput zveri koja namiriše krv, to iskoristio i prelomio set, a sasvim izvesno i meč u svoju korist.

Došao je do brejka, a u narednom servis gemu je dovršio započeto i poveo sa 1:0.

Safijulin je tražio nešto dužu pauzu između dva seta, ali mu to nije pomoglo.

Kada se vratio iz toaleta, nije ličio na sebe, te je Đoković odmah došao do brejka, a ubrzo i do petog uzastopnog gema.

Safijulin je taj nalet prekinuo, ali samo nakratko, jer je Đoković nastavio da podiže nivo svog tenisa.

Suočio se sa novim manjim problemima na svom servisu, Safijulin to nije iskoristio, pa se gotovo "samouništio", jer je prepustio Novaku još jedan brejk i praktično smo već  kod 4:1 u drugom setu definitivno znali ko će biti pobednik.

Đoković je rutinski priveo meč kraju i u petak će se za polufinale boriti protiv Čeha Mešnika, koji je sa 2:1 eliminisao Grigora Dimitrova.

Sva dešavanja iz meča protiv Safijulina pratili smo iz minuta u minut putem Live bloga na B92.sport:

Uživo

12:02

Semafor
  3:6, 2:6  
Šangaj, 1/8 finala SET GEM
Safijulin 0  
Đoković 2  

14:16

Meč kroz brojeve
Sofascore

14:14

14:06

Đoković: "Ovo je bilo blizu desetke"

"Ovo je bilo blizu desetke. I jučerašnji i današnji mečevi, odavno nisam igrao tako dobro. Uživam na terenu i kada je tako, onda ima uživanja i kada se udara loptica na terenu. Ovakvi mečevi i ovo što osećam na terenu, glavni su razlog zašto još uvek igram tenis i takmičim se. Verujem da i dalje mogu da igram na najvišem nivou. Stvar je održavanja tog kontinuiteta. I van terena se sjajno zabavljam, navijači u Kini su neverovatni.

Dobio sam puno poklona, vratiću se kući sa novim koferom punim poklona. Moji klinci najviše od "NoleFama" ovde u Kini. Pokušaću sve da vratim kući, jako mi je drago zbog njihove ljubavi.

Ova dva meča, juče i danas, možda su moji najbolji od Olimpijade. Nisam mnogo igrao, ali raduje me činjenica da ovako igram i da se dobro osećam, to je cilj.  Igrati na ovakvom nivou i održavati taj kontinuitet, u visini zadatka i bistrini uma, da donosim odluke veoma brzo, a da se ne umaram previše. I to protiv igrača kao što je Safijulin koji je u odličnoj formi i pobeđivao je poslednjih meseci nekoliko sjajnih igrača. Mislim da sam odigrao sjajno. Sutra imam slobodan dan, spremam se za četvrtfinale i nadam se najboljem", zaključio je Đoković.

13:53

13:51

3:6, 2:6 – rutinska pobeda Novaka Đokovića!

Poteškoće su potrajale tek nekih 15-ak minuta, ali Safijulin nije bio dovoljno ozbiljna prepreka za četvrtog nosioca.

Sledeći rival Đokovića biće Čeh Mešnik, verovatno u petak u istom terminu od 12.30.

13:48

3:6, 2:5 – Safijulin je izbegao kraj, makar u ovom gemu

U sledećem će Đoković servirati za pobedu.

13:44

13:44

3:6, 1:5 – Novak juri ka pobedi

Safijulin više nikako ne može da ugrozi Đokovića.

Čekamo kraj meča.

13:42

3:6, 1:4 – Đoković lomi Safijulina!

Došao je do duplog brejka u drugom setu i na korak je od pobede.

Podeli:

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Erdogan naredio: Blokirano

Turska je blokirala pristup platformi za razmenu poruka Discord, saopštila je Uprava za informacione tehnologije i komunikacije te zemlje.

Tanjug

10:20

4 h

Novo Sport Video Menu