Nova vest
Tenis 2

8.10.2024.

14:05

Amerikanac "ispustio" Đokovića, pa se izdrao na sudiju: "Je*i se!" VIDEO

Srpski teniser Novak Đoković je po plasmanu u osminu finala, posle pobede nad Italijanom Flavijom Kobolijem, odmah saznao sledećeg rivala, a radi se o ruskom teniseru Romanu Safjulinu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/xVCGx 111520849694

Safjulin je gotovo u isto vreme kada je Đoković savladao Italijana, bio bolji od Amerikanca Frensisa Tijafo sa 2:1 u setovima.

Ruski teniser, 61. na ATP listi je savladao Amerikanca, 17. igrača sveta za tri sata i šest minuta po setovima – 7:5, 5:7, 6(5):7.

U prvom setu je bilo izjednačeno do kraja, a onda je Tijafo napravio brejk, a potom na svoj servis došao do 1:0 u setovima (7:5). U odlučujućem gemu je bio perfektan bez izgubljenog poena.

Loše je Safjulin startovao drugi set, već je na startu Amerikanac napravio brejk, ali uspeo je to ruski teniser da nadoknadi i potom u odlučujućem gemu dođe do dve brejk/set lopte i drugu iskoristi za izjednačenje.

Safjulin je imao ranu prednost u odlučujućem trećem setu, ali je uspeo Tijafo da se vrati u meč, a potom dođe do taj-brejka.

Bilo je dosta neizvesno u taj-brejku, oba tenisera su došla do 5:5, a onda je sudija oduzeo prvi servis Amerikancu. Potom je izgubio dva uzastopna poena, što je značilo da je trijumf pripao Safjulinu.

Tijafo je bio vidno iznerviran posle meča, pa je uputio psovke sudiji: "Je**i se čoveče".

Roman Safjulin će u osmini finala odmeriti snagu sa Novakom, a meč je zakazan za sredu od 12 časova i 30 minuta.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu