Nova vest
Tenis 8

8.10.2024.

13:42

Dominacija – Đoković za sat vremena do osmine finala

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Flavija Kobolija rezultatom 2-0 (6:1, 6:2) u trećem kolu Mastersa u Šangaju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Novak Đoković je u subotu pobedio Aleksa Mikelsena u drugom kolu i nekih 60 sati kasnije susreo se sa Flavijom Kobolijem u trećem kolu Šangaja.
 

Italijanski teniser nije predstavljao veću prepreku za Novaka Đokovića koji je razbio Kobolija veoma brzo, a meč je trajao oko sat vremena.

Srpski teniser je prvi servirao na ovom meču, Koboli mu je prepustio servis, a Đoković tu šansu nije prokockao.

 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Brzo je preuzeo inicijativu i taj set osvojio sa samo jednim izgubljenim gemom za 32 minuta ugre.

Forhendi brzine od oko 150 km/h su bili preveliki zalogaj za Kobolija, nateran je bio da stoji iza osnovne linije i samo vraća lopte Novaka Đokovića.

Jedan od najboljih tenisera svih vremena takve stvari zna da iskoristi i zato je tako brzo i osvojio prvi set, a drugi je počeo nešto sporije, što je Koboli iskoristio i osvojio prva dva gema.

Tek u petom gemu je Đoković došao do prvog brejka i tada iskoristio neke sitne greške Kobolija kako bi poveo sa 3:2 u drugom setu i zakoračio krupnim korakom ka osmini finala Mastersa u Šangaju.

Stao je Koboli posle toga. Đoković je ubrzo potvrdio ovaj brejk pa napravio još jedan i onda odservirao gem za pobedu u trećem kolu sa samo tri izgubljena gema u čitavom meču.

Novak Đoković u narednom susretu igra protiv Romana Safijulina koji je savladao Frensisa Tijafoa.

Sofascore



Ovaj meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Završeno

11:54

Semafor
  6:1, 6:2  
ATP Šangaj SET GEM
Đoković 2 0
Koboli 0 0

13:50

Potom se oglasio na srpskom:

"Mislim da sam bolje krenuo nego na prvom meču i bilo je dosta jasnoće i oštrine, znao sam, da moram da budem agresivan i da tempiram nivo sa osnovne linije. Suštinski sam odigrao čvrsto, a videlo se da je Koboli bio sporiji jer je igrao sinoć do kasno. Zadovoljan sam"

13:49

Đoković posle pobede

"Bilo je dobro od početka jer sam pratio jasan plan igre i iskoristio sam svaku kratku loptu koristio inicijativu i to je bilo to. Koboli je bio izmoren od prošlog meča, a ja sam čekao nekoliko dana i to je sigurno uzelo danak. Ja sam pratio njegove mečeve iako nam je ovo prvi međusobni"

O Safijulinu je rekao:

"Vraća se stari format, ne smeta mi to, nisam igrao mnogo mečeva i dobro je što sam svež pa sam srećan što igram svaki dan sve dok to bude potrebno"
 

13:44

Nova poruka na kineskom

Đoković je domaću publiku oduševio baš kao i posle pobede u drugom kolu.

13:41

6:1, 6:2 Kraj!

Novak Đoković je pobedio Flavija Kobolija sa 2-0 u setovima za 63 minuta igre.

13:38

6:1, 5:2 Đoković pred pobedom

Napeto je bilo u ovom gemu. Znao je Koboli da ne sme da dopusti drugi brejk Novaku Đokoviću jer bi to gotovo sigurno značilo eliminaciju sa turnira. Zato smo i imali 30:30 posle četiri odigrana poena, a ubrzo i djus posle trećeg asa Flavija Kobolija.

U djusu je psihički nadjačao Đoković mlađeg italijanskog igrača i došao do drugog brejka pa će servirati za pobedu i plasman u osminu finala.

 

13:32

6:1, 4:2 Đoković sve bliži osmini finala

Đoković je servirao za potvrdu brejka i pogrešio pa je Koboli osvojio prvi poen, da bi onda pogodio nec iz drugog servisa i umalu dupla greška, ali je srpski as dobro odradio posao i izjednačio na 15:15 da bi sledeći poen osvojio iz drugog servisa kada je Koboli pogodio mrežu. Vinerom završava gem i potvrđuje brejk za 4:2.

13:28

6:1, 3:2 Brejk!

Novak Đoković je koristio kratke lopte Flavija Kobolija i pogađao ćoškove, terao ga da radi stvari na koje nije navikao i gde je van zone komfora, pa je došao do prvog brejka u drugom setu.

13:24

6:1, 2:2 Izjednačio je Đoković

Ponovo je Novak Đoković naterao Kobolija da stoji daleko iza osnovne linije i nakon odličnog riterna je Novak  tek četvrti put izgubio poen na svom servisu. Potom je bio veoma dobar, poentirao poslednji put u gemu i došao do 2:2

13:16

6:1, 1:2 Koboli se probudio

Lepo je Koboli došao do 30:0, ali Đoković nije dozvolio sebi nikakvo opuštanje. Volej udarcima je uspeo da ga namuči, a onda je Italijan odgovorio as servisom.
Flavio dobija i ovaj gem i već mu ide dosta bolje nego u prvom setu
 

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu