Nova vest
Tenis 0

7.10.2024.

22:45

Čuveni novinar udario na Sinera: "Da li verujete da su toliko trapavi?"

Italijanski teniser Janik Siner našao se na udaru novinara čuvenog portala "Sports Illustrated".

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

I dalje se ne stišava priča oko doping skandala, koja je pogodila italijanskog tenisera.

Ta tema bila je glavna tačka fokusa Džona Verthajma, jednog od najčuvenijih novinara pomenutog portala.

U tekstu "Novosti oko slučaja Janika Sinera" ukazao je na nelogičnosti koje prate čitavu situaciju.

"Postoji rupa u logici na obe strane. U Sinerovu odbranu, malo smisla ima to da bi igrač iz vrha, sveži šampion jednog od najvećih turnira, mesecima pre narednog turnria, neukaljane reoutacije i ugovorom sa sponzorom od devet cifara… Rizikovao sve to. Kako bi se dopingovao. U martu. U toj količini. Jednostavno, stvari se ne slažu", napisao je Verthajm.

Potom je govorio o njegovoj odbrani, gde je ukazao na probleme.

"Ali, ni njegova odbrana nije uverljiva. Da tim utreniranih, iskusnih trenera i sportskih naučnika bude baš toliko trapav? Koristili su proizvod koji se nalazi na listi zabranjenih supstanci WADA – za koji znaju da je na listi; sa kojim imaju problematičnu istoriju; koji je prodavan u paketu sa upozorenjem na doping – za tretiranje posekotine? I onda, bez rukavica, masirali sportistu vrednog 100 miliona dolara? Užasno – tipa, galaktički, umno-savijajući, erodefinišući tip zapostavljanja bio bi najbolji način da ovo bude opisano", napisao je on.

Siner bi svoju sudbinu trebalo da sazna u narednim mesecima, s obzirom na to da je WADA zvanično podnela žalbu, što je potvrdio i Sud za sportsku arbitražu.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Šire laži po internetu

Stranica Wikipedije za Silent Hill 2 (remake) postala je ratna zona nakon što su neki ljudi konstantno pokušavali da šire lažne informacije o ocenama koje je igra dobila.

HCL

14:15

11 h

Novo Sport Video Menu