Nova vest
Tenis 0

5.10.2024.

23:35

Novak: To je moja formula

Novak Đoković je imao pune ruke posla na startu Mastersa u Šangaju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

Četvrti reket sveta morao je da se pomuči i u dva taj-brejka savlada Amerikanca Aleksa Mikelsena, 7:6 (3), 7:6 (9).

Odličnim servisima, Mikelsen je dobro parirao Novaku, koji je posle meča priznao da je "pomalo zarđao" što se tiče igre.

Posle susreta, na susretu sa novinarima, upitan je i da li ima neki savet običnim ljudima kako da vode energičan život sa tako pretrpanim rasporedom.

"Teško je porediti stvari, ono što funkcioniše kod jednog, ne ide kod drugoga. Pokušavam da izbalansiram stvari, možda odajem utisak da živim savršeno uravnoteženim životom, ali verujte da nije tako", kaže Novak i dodaje.

"Pokušavam da uradim što je moguće više i da učim, da budemo bolji otac i suprug, istovremeno i teniser, ali i sin i brat. Nedostaje mi porodica kada putujem, ali volim tenis i imam podršku voljenih da nastavim da igram".

Novak dodaje da mu nije lako da održi stvari u ravnoteži.

"To je stalan izazov, da prigrlite sadašnjost i rastete i učite iz iskustava na dnevnoj bazi. Imao sam sreću da doživim mnogo toga, posebno sve te uspehe. Zahvalan sam Bogu na toj prilici. Ponekad podsećam sebe kada prolazim kroz težak period, kao i svi drugi, da i ja imam teške dane, ali da uvek treba imati na umu šta je najvažnije, a to su odnosi sa ljudima. Trudim se da budem najbolja verzija sebe svaki dan. To je moja formula", zaključio je Đoković.  

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

1 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu