Nova vest
Tenis 1

5.10.2024.

10:35

Veliko iznenađenje – "ruska kamikaza" ponovo aktivirana

Možda je reč iznenađenje preterana, pošto teško da ikoga više začudi kada Andrej Rubljov izgubi meč u kom je bio itekako favorizovan.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Ng Han Guan

Šesti teniser sveta je poražen u drugom kolu Mastersa u Šangaju, na startu svog učešća pošto je u prvom bio slobodan.

Bolji od Rusa je bio 65. na svetu Jakub Menšik rezultatom 6:7 (7), 6:4, 6:3 posle dva i po sata igre. 

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Rubljov je uspeo nekako da u svoju korist završi prvi set posle sat vremena igre i nakon što je u dva navrata imao brejk zaostatka. Oba puta je ribrejkovao, a potom pri rezultatu 4:4 uspeo da se izvuče iz 0:40 i tri vezane brejk lopte za Čeha.

"Preživeo" je i set loptu Menšika u taj-brejku i uspeo da iskoristi svoju prvu za vođstvo. Ujedno i poslednja dobra stvar koju je uradio na ovom meču.

Došlo je do velikog pada ili pre Menšik više nije dozvoljavao protivniku da se vrati. Ponovo je stigao do dva brza brejka i sprečio Andreja da iskoristi nove šanse za brz povratak.

Na startu trećeg je on prvi stigao do prednosti, ali je Jakub u naredna četiri servis gema Rusa napravio tri brejka i prošao dalje. U trećem kolu ga čeka Aleksander Ševčenko.

Samo jedan u nizu neočekivanih poraza

Menšik svakako nije autsajder, ali Rubljov iza sebe ima niz neuspeha u mečevima u kojima je bio autsajder. Bu (59) ga je izabacio u Pekingu, Tirante (124) u Baštadu, Komesana (104) na Vimbldonu, Giron (47) u Haleu, Mule (74) u Rimu i tako dalje...

Masters u Šangaju se igra za nagradni fond od 8.995.555 dolara.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

4 h

Novo Sport Video Menu