Nova vest
Tenis 0

5.10.2024.

11:41

"Starac" Alkaras sada zna kako je Đokoviću

Španski teniser Karlos Alkaras (21) trijumfom je započeo Masters u Šangaju, a ono što je zanimljivije od toga jeste da je sa druge strane mreže imao tenisera mlađeg od sebe.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

I to ne bilo kog, već 51. tenisera sveta Junčenga Šanga (19) kog je dobio u dva seta rezultatom 6:2, 6:2.

Šang je nedavno u Čengduu osvojio svoju prvu titiulu u karijeri i važi za jednog od najperspektivnijih tenisera.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Posle meča drugog kola pretposlednjeg turnira iz serije 1000 u sezoni, Karlos je upitan koliko mu je važno da "narednoj generaciji pokaže ko je šef?"

"Nisam navikao da igram protiv mlađih od sebe. Drago mi je da znam da postoji mnogo mlađih igrača od mene, od 18, 19, 20 godina. Imaju potencijal. Igrao je dobar tenis, osvojio svoju prvu titulu. Siguran sam da će napredovati na listi. Biće sve bolji. Drago mi je što sam u prilici da trijumfujem u ovakvim mečevima. Na mreži mi je rekao da mu je zadovoljstvo što deli teren sa mnom. Stvari koje čujem od njih su sjajne za mene," rekao je Alkaras.

Španac se već sa 21 godinom našao u ulozi u kojoj je tek od nedavno i Novak Đoković, nakon što su sa podijuma istupili Rodžer Federer i Rafael Nadal, a na njega se popeli baš Alkaras i prvi teniser sveta Janik Siner.

Alkaras se vraća u "normalu" i za osminu finala će se  boriti protiv staroijeg od sebe i još jednog domaćeg tenisera. Jibing Vu (24), 560. igrač na ATP listi, je eliminisao prethodno 29. tenisera sveta Nikolasa Đarija.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Povratak otpisanog

Društvena mreža X (Twitter), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnela je novi zahtev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Tanjug

8:10

5 h

Novo Sport Video Menu