Nova vest
Tenis 2

4.10.2024.

16:42

Bio na korak da "naudi" Đokoviću, Nadalu i Alkarasu, a sada – katastrofa

Norveški teniser Kasper Rud nastavio je da razočarava nakon što je bio smatran jednim od najkonstantnijih igrača na ATP turu.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Rud je i dalje nekako Top 10 teniser, ali to neće biti još dugo ako nastavi sa trenutnom formom.

U drugom kolu Mastersa u Šangaju (u prvom bio slobodan), Rud je neočekivano lako poražen od Australijanca Aleksandra Vukića sa 2-0 u setovima, 6:4, 6:4.

Ne samo da je poražen glatko, već praktično nije imao nikakve šanse, pošto je samo u jednom gemu protivnika imao brejk lopte.

Iako jeste bio izraziti favorit u ovom meču, možda to nije baš trebalo da bude tako, gledajući prethodne rezultate momka koji je pre samo koju godinu igrao tri Grend slem finala – 2022. protiv Nadala na Rolan Garosu, 2023. protiv Đokovića na Rolan Garosu i 2022. protiv Alkarasa na US openu.

U poslednjih šest mečeva, Rud je poražen pet puta, a pobedio je samo 168. igrača sveta Žaimea Fariju u Dejvis kupu.

Tompsonu, Serundolu, pa ni Henrikeu Roši nije uzeo ni set, a u poslednjih nekoliko meseci beležimo poraze od Fonjinija u drugom kolu Vimbldona, Monteira u drugom kolu Bostada...

U ovakvu situaciju 25-godišnji Norvežanin došao je nakon briljantnog prvog dela sezone, pogotovo na njemu omiljenoj šljaci – krenuo je finalom Monte Karla, pa osvojio Barselonu i Ženevu, te igrao polufinale Rolan Garosa.

Čak je i na betonu bio daleko iznad očekivanja, pošto je igrao finale Los Kabosa, a zatim četvrtfinale Indijan Velsa.

Međutim, forma u kojoj se nalazi već mesecima je izuzetno zabrinjavajuća, a ne radi se ni o kakvoj povredi ili nečemu sličnom.

S obzirom da je šljaka daleko i da je beton preuzeo primat sve do proleća 2025. godine, navijači Kaspera Ruda nemaju previše čemu da se nadaju, ali će vreme pokazati da li će uspeti da se iskobelja iz aktuelnih nedaća.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Davis Cup (@daviscup)

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Fudbal

FIFA odložila odluku o suspenziji Izraela

Savet Međunarodne fudbalske asocijacije (FIFA) odložio je u četvrtak odluku o tome da li će suspendovati fudbalsku reprezentaciju Izraela ili ne, ali je saopštio da će sprovesti istragu.

BBN

21:20

1 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu