Nova vest
Tenis 1

4.10.2024.

12:25

Vilander pohvalio Đokovića: "To znamo"

Mats Vilander, analitičar "Eurosporta", govorio je o Novaku Đokoviću, čiju je želju da se suočava sa novom generacijom nazvao "neverovatnom".

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

Vilander je pohvalio Novakovu glad da se testira protiv najboljih.

"Novak Đoković je jedno posebno ljudsko biće. To znamo", kaže Vilander i dodaje:

"Ima želju da ide tamo, pokušavajući da pobedi, na velikim, malim turnirima, da igra Dejvis kup, to je apsolutno neverovatno. Impresivno je da se toliko trudi".

Vilander, koji je osvojio sedam Grend slem trofeja, veruje da će Đokoviću možda nedostajati stil života profesionalnog tenisera kada odluči da se penzioniše.

"Mislim da je životni stil napuštanja profesionalnog tenisa deo koji meni najviše nedostaje. Ne pobede, porazi, takmičenje, već to da se bude na Turu i trenira sa najboljim igračima sveta na centralnom terenu Šangaja, Rolan Garosa…"

Novak je trenutno u Šangaju, gde igra na pretposlednjem Mastersu u sezoni.

"Može li on da bude dobar na Grend slemovima bez igranja toliko turnira? Može li da bude dobar na Grend slemovima ako ode u Šangaj sa osećajem da to tamo nije važno? Kada počne da gubi od prvog, drugog, trećeg na svetu, ali i momaka koji imaju su 10. ili 20. na svetu, njegovo sampouzdanje će biti pogođeno, dok će ostalima porasti", zaključio je Šveđanin.

Đoković zauzima četvrto mesto na ATP listi.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu