Nova vest
Tenis 8

3.10.2024.

20:10

"Đokoviću se nikad ne bi desilo ono što je Sineru"

Francuski teniser Nikolas Mau izneo je zanimljiv stav u doping slučaju Janika Sinera.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia/Victor Joly/DPPI

Italijan je u martu bio pozitivan na klostebol, ali je u avgustu tek saopšteno da nije kriv, s tim da su mu oduzeti bodovi i novac osvojeni u Indijan Velsu gde je pao na testu.

Mau smatra da se sve ovo Novaku Đokoviću nikad ne bi desilo.

"Ne mislim da je pokušao da vara. Nemar je postojao. Mislim da se Novaku Đokoviću ovo nikad ne bi desilo. Objasniću. Jedan dubl igrač se našao u istoj situaciji kao i Siner (Marko Bortoloti prim. aut). Uložio je žalbu, nije suspendovan i oslobođen je. Proizvod se izdaje bez recepta u Italiji. Dakle, njegov tim zna. Sineru je trebalo dati do znanja da postoji takav proizvod u okolini i ako ga je koristio, fizioterapeut je trebalo da opere ruke i stavi rukavice. Igraču kao što je Novak ovo se nikada ne bi desilo jer bi on bio obavešten. Došlo je do nemara od strane Sinerovog tima. Interna komunikacija unutar njegovog tima bila je veoma loša. Nedostajalo je pažnje jer su drugi igrači bili pozitivni na ovaj proizvod i on se danas našao u ovoj situaciji", rekao je Mau.

Podsetimo, Svetska antidoping agencija (WADA) žalila se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) na odluke Međunarodne agencije za integritet tenisa (ITIA).

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Mask pobesneo: "OpenAI je zlo"

Ilon Mask kritkovao je OpenAI-jeve zahteve za ekskluzivnim finansiranjem nakon njihove rekordne runde finansiranja od 6,6 milijardi dolara, eskalirajući napetosti s tom kompanijom od njegovog odlaska iz nje 2018. godine.

Zimo

21:30

3 h

Novo Sport Video Menu