Nova vest
Tenis 0

3.10.2024.

10:41

Đoković otkrio ciljeve, pa prozborio kineski: "Nazadovao sam" VIDEO

Novak Đoković govorio je o utiscima nakon dolaska u Kinu, odnosno pred početak Mastersa u Šangaju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Novak je slobodan u prvom kolu Šangaja, a u drugom čeka boljeg iz duela Mikelsen – Bu.

Ovo mu je prvo pojavljivanje u Šangaju posle pet godina.

Predstavljamo vam našu novu igru – Euroleague Selektor

"Volim da igram u Kini, a ove godine imam i ekstra motiv da ovde osvojim stotu titulu u karijeri. Uvek sam imao mnogo uspeha ovde, kao i u Pekingu. Volim podršku navijača koju imam ovde, volim uslove", rekao je Đoković na konfrenciji za medije.

Srpski teniser je otkrio koji su mu ciljevi u Šangaju, s obzirom da od US opena nije igrao ništa sem egzibicije s Dimitrovim u Bugarskoj i Dejvis kupa u Beogradu.

"Sada pokušavam da podignem nivo moje igre na treninzima. Igram puno poena, gemova, setova, kako bih dostigao željeni kvalitet. Nisam mnogo turnira igrao u poslednje vreme i nadam se da ću uhvatiti priključak sa ostalima. Nadam se i da ću iskoristiti svežinu i iskustvo iz ranijih uspeha ovde".

Novak je pomenuo i skorašnje uspehe kineskog tenisa. Junčeng Šang je u Čengduu pre desetak dana osvojio prvu titulu, Džidžen Džang je u prvih 50, Ćinven Dženg je pobedila na Olimpijadi…

"Primetio sam – rekao je Đoković.- Baš sinoć sam trenirao sa Džangom, mislim da je on probio led, da je najuspešniji kineski teniser. Penje se uz svetsku listu i pomaže ostalima na shvate da i oni mogu isto. Ženski tenis je u Kini uvek imao mnogo uspeha, Na Li je osvojila dve Grend slem titule. Sada je Ćinven olimpijska šampionka i u prvih 10 na svetu", dodao je Novak, koji je na konferenciji pokušao i da priča kineski.

"Vidim nekoliko podignutih obrva. Moram da poradim na svom kineskom. Nazadovao sam", rekao je Novak i izazvao smeh u sali, a onda na kineskom dodao:

"Osećam duboku i dugotrajnu ljubav prema tenisu" i "Želim vam da budete bezbedni i zdravi".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tennis (@tennischannel)

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Džo Rogan skinut sa trona

Američki podkaster Džo Rogan još jednom je svrgnut sa prvog mesta na Spotify listi strimova - novi "šampion" je jedan od njegovih nedavnih gostiju.

B92

12:30

50 min

Novo Sport Video Menu