Nova vest
Tenis 1

2.10.2024.

15:02

Alkaras: Ponosan sam na prvenac u Pekingu; Siner: Nova šansa u Šangaju

Karlos Alkaras je sačuvao oreol nepobedivosti protiv Janika Sinera u 2024.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Španski teniser je na turniru u Pekingu posle sjajnog finala stigao do četvrte titule u sezoni pobedom od 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3).

Od ponedeljka će opet biti drugi na svetskoj listi, a Siner je ostao na šest trofeja u sezoni i biće i dalje na čelu ATP liste.

Na ceremoniji dodele trofeja, posle spektakularnog meča koji je trajao tačno 200 minuta, Siner je delovao razočarano.

"Ponosan sam na sebe. Pre svega, čestitke Karlosu i njegovom timu, radite neverovatan posao. Želim ti samo najbolje, nadam se da ćemo igrati još nekoliko puta. Zadovoljstvo je deliti teren sa tobom i na tome ti zahvaljujem", rekao je Siner.

"Hvala mom timu, ljudima iz boksa, porodici koja me prati, što nije lako. Rad ne prestaje, žao mi je što nisam pobedio. Bila je izuzetna borba, ali naredna šansa stiže već narednih dana. Hvala vam na podršci", rekao je dalje Siner koji se potom zahvalio publici na podršci i organizatoru na svemu što su učinili. 

Alkaras, koji je u Pekingu došao do prvenca, bio je prezadovoljan.

"Voleo bih da započnem sa Janikom. ne znam šta da kažem, imaš neverovatnu godinu, apsolutno je zaslužena. Ulažeš mnogo truda, gledao sam kako treniraš, to te čini još uspešnijim. Čestitam ti na sjajnom radu i tenisu koji igraš, za mene je još važnije da imaš oko sebe sjajne ljude. Poštujem te kao igrača, ali još više kao čoveka", rekao je Alkaras.

Potom se osvrnuo na proteklih sedam dana.

"Hvala mom timu, porodici, drago mi je što sam došao ovde sa delom porodice. Podržavali su me, želim da im zahvalim na uloženom radu. Bilo je komplikovanih momenata koje smo prevazišli. Poslednji mesec je bio izuzetan, i na terenu i van njega. osetio sam uzbuđenje i zadovoljstvo na terenu, to je sve zahvaljujući vama", dodao je Alkaras koji se takođe zahvalio organizatoru.

Potom se zahvalio i navijačima.

"Izuzetan turnir, nisam igrao ovde pre prošle godine. Sve je bilo odlično. Volim da igram ovde, postao je još bolji, napredovao je. Neverovatno je biti u ovom gradu, miran je za mene. Svi su bili sjajni, svi su puni podrške kako na treningu tako i na mečevima, daju mi mnogo energije. Vrlo sam srećan što sam pred vama podigao prvu trofej ovde", zaključio je novi šampion Pekinga. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu