Nova vest
Tenis 2

30.9.2024.

20:26

Siner: Bilo je besanih noći, nije mi lako

Janik Siner je odličan na terenu i pored stalnih pitanja koja dobija u vezi sa poznatom doping aferom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Italijan je ponovo u žiži javnosti posle odluke Svetske antidoping agencije (WADA) da se žali Sudu za sportsku arbitražu u Lozani na odluku da se Siner oslobodi optužbi za korišćenje klostebola.

Minimalan trag supstance nađen je u dva testa Sinera na Mastersu u Majamiju, ali je kasnije utvrđeno da Italijan nije svesno uneo materiju u organizam.

Svejedno, to je izazvalo ogromnu pažnju, a Janik se još jednom o svemu oglasio na turniru u Pekingu, gde se plasirao u polufinale pobedom nad Jiržijem Lehečkom, 6:2, 7:6 (6).

"Pre svega, ovo nije situacija u kojoj bih voleo da budem, hzar ne? Veoma je teško i sve je drugačije. Ipak, ono što znam je da se stalno podsećam da nisam uradio ništa loše, što vam daje malo bistrije misli. Naravno da je bilo besanih noći u ovom periodu, sada opet neće biti lako", poručio je Siner.

Svetski teniser broj jedan je rekao da je razočaran odlukom WADA da se žali.

"Sve me to podseća da su takve situacije moguće. Očigledno je da sam razočaran što sam u ovoj situaciji. Pokušavam da nekako ostanem koncentrisan na svoj posao i činim sve da budem spreman za svaki naredni meč. Ali da, ovo je veoma težak momenat za mene i moj tim. Ne radi se samo o meni, već celom timu. Držim uz sebe bliske ljude, koji me znaju kao osobu. Znaju me, ali sigurno je da nije lako", zaključio je šampion Melburna i Njujorka.

Janik će u utorak za plasman u finale igrati protiv Kineza Junčaoketea Bua. 


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Fudbal

FIFA suspendovala Etoa

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zabranila predsedniku Fudbalskog saveza Kameruna Samjuelu Etou da narednih šest meseci dolazi na utakmice reprezentacije.

Beta

23:12

18 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu