Nova vest
Tenis 0

30.9.2024.

23:23

Medvedev: Niko ne želi da bude u Sinerovoj koži

Danil Medvedev se posle pobede nad Flavijem Kobolijem u Pekingu oglasio i o slučaju Janika Sinera.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Rus je pobedio sa 6:2, 6:4 i zakazao polufinale protiv Karlosa Alkarasa, ali jedna od glavnih tema bila je situacija u kojoj se nalazi Siner posle žalbe koju je uložila Svetska antidoping agencija (WADA).

Medvedev je rekao da nije saglasan sa Alkarasom da ceo slučaj nanosi štetu tenisu.

"Da budem iskren, o tome nismo mnogo pričali u svlačionici, ne računajući moje kolege iz Rusije, jer sa njima najčešće komuniciram. Ova situacija, kao i svaka druga u životu ima dve opcije, neko veruje da bi ga trebalo suspendovati, a neko da ne bi trebalo. Trudim se da se distanciram od svega jer je sve to veoma teško za njega", kaže Medvedev.

Moskovljanin kaže da je ne zna kako će se sve završiti.

"Niko ne želi da se nađe u takvoj situaciji. Janik radi ono što mora da radi, a WADA šta ona treba da radi. Da vidimo kako će se sve završiti. Mislili smo da je sve gotovo, ali nije. Da, i ja sam tu pomalo kako Karlos, razumem Janika. Ne verujem da to čini da tenis izgleda loše, jer da su i drugi teniseri iz Top 10 koristili istu supstancu, to bi bilo drugačije. Ovo je individualna situacija i videćemo kako će se završiti", zaključio je Medvedev.

Njega u utorak očekuje okršaj sa Alkarasom, koji je bio bolji od Karena Hačanova, 7:5, 6:2.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Fudbal

FIFA suspendovala Etoa

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zabranila predsedniku Fudbalskog saveza Kameruna Samjuelu Etou da narednih šest meseci dolazi na utakmice reprezentacije.

Beta

23:12

2 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu