Nova vest
Tenis 2

30.9.2024.

21:13

"Sabalenka je kao Novak"

Arina Sabalenka je do velikih uspeha došla i zahvaljujući tome što se trudi da u pojedinim stvarima kopira Novaka Đokovića.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Sydney Low/Cal Sport Media

Tako barem tvrdi njen trener Anton Dubrov, koji je u intervjuu za ruske medije, nedavno otkrio šta je to kod Novaka što Sabalenka pokušava da primeni u svojoj igri.

I ne samo to, on je istakao kako je mentalna strana Đokovića nešto unikatno u današnjem sportu.

Poznato je da Novak ume najbolje da odigra kada je pod velikim pritiskom.

"Novak ima slična iskustva na terenu, publika će se ponekad okrenuti protiv njega. Ipak, on je taj koji zna kako da kanališe tu energiju", objašnjava Dubrov.

"To je jedinstvena vrlina - uraditi to u važnim momentima. Otuda je i Arina sve bolja u tome. Možda još nije na istom nivou sa Novakom, ali treba težiti tome, bez obzira kako se osećate. Sada je u stanju da uradi više na najvišem nivou, čak iako igra polufinale protiv Amerikanke, gde će joj u svakom poenu zviždati glasno, ona nastoji da se koncentriše na sebe".

Da je Dubrov u pravu svedoči podatak da je Sabalenka u ovoj sezoni osvojila dve grend slem titule.

Beloruska teniserka slavila je početkom sezone na Australijan openu u Melburnu da bi potom sve začinila trijumfom u Njujorku na US Openu. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

Fudbal

FIFA suspendovala Etoa

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) je zabranila predsedniku Fudbalskog saveza Kameruna Samjuelu Etou da narednih šest meseci dolazi na utakmice reprezentacije.

Beta

23:12

28 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu