Nova vest
Tenis 0

30.9.2024.

10:36

Sinerov advokat u šoku: "Niko ne optužuje Janika – nepravedno je"

Advokat Janika Sinera Džejmi SInger je jasno iskazao iznenađenje povodom žalbe Svetske antidoping agencije (WADA).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/xVCGx 111520849667

Svetska antidoping agencija traži suspenziju Sinera na 12 do 24 meseca, što je iznenadilo njegovog advokata.

"I mi smo bili iznenađeni, da budemo iskreni. Nakon što je Janik bio pozitivan na klostebol u beskonačno maloj količini, Međunarodna agencija za integritet tenisa shvatila je osetljivost slučaja i obratila se nezavisnom stručnom sudu umesto da direktno presudi. Nadali smo će iskustvo trojice stručnjaka Komisije za sportsko rešavanje i njihove dobro potkrepljene i dokumentovane presude uverile da je stvar ispravno rešena", rekao je Singer.

Još uvek nije poznato kada će se doći do konačnog rešenja.
 

"Postoje tehnički rokovi koji očigledno treba da se poštuju i stoga ne znamo kada ćemo doći do konačnog rešenja. Čekamo da dobijemo sve detalje žalbe WADA (žalbeni podnesak mora biti podnet do 10. oktobra). Cas će tada definisati sudijsko veće i odlučiti o datumu saslušanja. Nadamo se da ćemo moći da se zatvorimo i pripremamo za nekoliko meseci", objasnio je.

Zahtev je, kako je rekao, razuman, ali je žalba nepotrebna.

"Ovaj zahtev je potpuno razuman. U stvari, niko ne optužuje Janika da je iskoristio klostebol u svojim mečevima. Iz tog razloga bi bilo nepravedno kazniti ga na rang-listi ili u zaradi. Međutim, WADA veruje da je on nekako odgovoran za postupke svog tima i iz tog razloga traže da bude kažnjen za ono što oni smatraju nemarom.

Svi smo svesni da WADA ima puno pravo da preduzme ovu akciju, apelovanje je bilo u njenim mogućnostima i znamo koliko je komplikovan posao praćenja dopinga i integriteta sveta sporta. Rekavši to, smatramo da je žalba bila zaista nepotrebna
", zaključio je Singer.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu