Nova vest
Tenis 2

29.9.2024.

8:43

Mučio je Đokovića na grend slemovima, a sada mu problem prave Kinezi VIDEO

Italijanski teniser Lorenco Muzeti iza sebe ima uspešnu sezonu, ali ne briljira na azijskoj turneji.

Autor: Luka Nikolić

Luka Nikolić
Luka Nikolić
Profimedia

Muzeti je trenutno 19. igrač planete, a navijači u Srbiji ga ove godine najbolje pamte po mečevima sa Novakom Đokovićem.

Čak četiri puta ove sezone igrali su Srbin i Italijan, a u sva četiri navrata kao pobednik izlazio je Đoković – međutim, najčešće mu nije bilo lako.

Na Mastersu u Monte Karlu bilo je 7:5, 6:3, u trećem kolu Rolan Garosa se sećamo spektakla od pet setova koji je završen u tri ujutru, u polufinalu Vimbldona je bilo 3-0 ali je viđena velika borba, dok je jedinu manje-više rutinsku pobedu Novak odneo na OI u Parizu, takođe u polufinalu (6:4, 6:2).

S obzirom da je popularni Lore pokazao da može da igra i na travi pored šljake, a i da je u izvanrednoj formi, očekivalo se da briljira i na betonu, ali to baš nije slučaj.

Po prelasku na beton, Muzeti je ispao u drugom kolu Sinsinatija od Tijafoa, pa u trećoj rundi US opena od Nakašime.

Prešlo se u Aziju, odnosno Kinu, a tu su po njega postali kobni – Kinezi.

Jeste došao do finala turnira iz serije 250 u Čengduu, što se i očekivalo s obzirom da je bio prvi nosilac, ali ga je tu u dva seta (7:6, 6:1) matirao dosta slabije rangirani Junčeng Šang.

Prešao je Muzeti u Peking (serija 500), ali je tu stao već u drugom kolu, pošto ga je eliminisao novopečeni Top 100 igrač, Bu Junčaokete (6:2, 6:4).

Naravno, Italijanu će se sve svesti na Masters u Šangaju koji počinje od naredne nedelje.

Ako tu ostvari dobar rezultat brzo će zaboraviti poraze u Čengduu i Pekingu, samo da ne naleti na nekog novog Kineza...

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Novo Sport Video Menu