Nova vest
Tenis 14

28.9.2024.

17:17

Siner se hitno oglasio: "Nemam šta da krijem"

Prvi teniser sveta Janik Siner izdao je saopštenje nakon odluke Svetske antidoping agencije (WADA) da uloži žalbu kod Suda za sportsku arbitražu (CAS).

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
Profimedia

WADA od CAS traži 12 do 24 meseca suspenzije za italijanskog igrača.

"Razočaran sam što je WADA uložila žalbu na odluku ITIA, nakon što su me nezavisne sudije oslobodile krivice i proglasile me nevinim. Tokom proteklih meseci i tokom ovog procesa postojala su tri odvojena saslušanja i u svakom slučaju je potvrđena moja nevinost. Nekoliko meseci intervjua i istraga, troje viših sudija su istraživali svaki detalj kroz formalna saslušanja

Oni su doneli presudu u kojoj su objasnili da nisam kriv, pruženi su dokazi i moja spremnost na saradnju tokom celog perioda. ITIA i italijanski antidoping autoritet prihvatili su odluku i odrekli se prava na žalbu. Razumem da ove stvari moraju da budu temeljno istražene da bi se održao integritet sporta koji volimo. Međutim, teško je predvideti šta će se dogoditi ako se bude tražilo da troje sudija iznova pogledaju iste činjenice i dokumentaciju. S obzirom na to, nemam šta da krijem, kao što sam radio tokom leta, sarađivaću tokom žalbenog procesa i pružiti sve što je potrebno da dokažem svoju nevinost

Pošto je slučaj sada na čekanju kod CAS, neću više dalje komentarisati", piše u saopštenju Sinera.

Podsetimo, Siner je na zabranjenu supstancu klostebol bio dva puta pozitivan u Indijan Velsu, u martu mesecu, ali mu je bilo dozvoljeno da igra, pošto je uverio Međunarodnu agenciju za integritet u tenisu (ITIA) da je nevin.

Nije poznato kada će CAS doneti konačnu odluku, a sve može da potraje još nekoliko meseci.

Podeli:

Komentari 14

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

6 h

Novo Sport Video Menu