Nova vest
Tenis 4

28.9.2024.

16:20

"Siner na svojoj strani nema samo dokaze, već..."

Predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi nada se da će afera "Janik Siner" jednom zasvagda biti rešena.

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Svetska antidoping agencija (WADA) je uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i traži 12 do 24 meseca suspenzije za prvog igrača planete.

Podsetimo, Siner je na zabranjenu supstancu klostebol bio dva puta pozitivan u Indijan Velsu, u martu mesecu, ali mu je bilo dozvoljeno da igra, pošto je uverio Međunarodnu agenciju za integritet u tenisu (ITIA) da je nevin.

Siner je razočaran ovom žalbom WADA, a sada se javio i prvi čovek italijanskog tenisa, Binagi.

"Imamo veliko poverenje u CAS, koje će morati da stavi tačku na slučaj. Siner na svojoj strani nema samo dokaze, već i oslbađajuću presudu tri nezavisna tela. Siguran sam da će jedini efekat žalbe WADA biti pozitivan, jer će utvrditi Sinerovu nevinost i jednom zauvek okončati ovu aferu, vraćajući nam šampiona", rekao je Binagi.

Nije poznato kada će CAS doneti konačnu odluku, a sve može da potraje još nekoliko meseci.

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

6 h

Novo Sport Video Menu