Nova vest
Tenis 8

28.9.2024.

13:22

Siner: "Razočaran sam – nisam to očekivao"

Italijanski teniser Janik Siner bio je iznenađen odlukom Svetske antidoping agencije (WADA) da uloži žalbu u njegovom slučaju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/AntoineCouvercelle/Panoramic

Prvi reket sveta je dva puta testiran pozitivno na klostebol, zabranjenu supstancu, u martu 2024. godine, posle čega je, pred start US Opena, od strane nezavisnog suda Međunarodne agencije za integritet u tenisu (ITIA) proglašen za osobu "koja nije kriva ni nepažljiva".

WADA je podnela žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i tražila suspenziju Sinera na period između 12 i 24 meseca.

"Ne možemo da kontrolišemo sve, zar ne? Jasno je da sam vrlo razočaran i takođe iznenađen tom žalbom, da budem iskren, jer smo imali tri saslušanja – i sva tri saslušanja završila su se vrlo pozitivno za mene. Nisam to očekivao. Znao sam već nekoliko dana da će se žaliti i da će danas biti zvanično", rekao je Siner.

Još jednom je dodao da je iznenađen ovakvom odlukom WADA.

"Uvek govorimo o istoj stvari. Možda samo žele da se uvere da je sve na svom mestu. Jesam iznenađen tom žalbom", zaključio je Siner.

Italijan je uspešno prevazišao i drugu prepreku u Pekingu. U osmini finala je bio bolji od Romana Safijulina rezultatom 3:6, 6:2, 6:3.

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

3 h

Novo Sport Video Menu