Nova vest
Tenis 2

28.9.2024.

11:58

Siner opet "klimavo"

Italijanski teniser Janik Siner plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Prvi nosilac je, baš kao i u prvom meču protiv Nikolasa Đarija, posle preokreta nadigrao ruskog tenisera Romana Safijulina.

Posle dva sata i 20 minuta po setovima je bilo 3:6, 6:2, 6:3.

Rus i Italijan su odigrali buran prvi set u kom je Safijulin već na startu uspeo da oduzme servis Sineru. Uspeo je Janik da se konsoliduje i u petom gemu da vrati egal, ali je potom došlo do opuštanja i ribrejka odluke.

Od tog trenutka je zaigrao daleko bolje i protivnika u svega jednom gemu do kraja dopustio da stigne do brejk lopti – koje nije iskoristio. Prepustio je Safijulinu svega tri gema do kraja, duplo manje nego što je ovaj osvojio u prvom setu.

Siner će u narednom kolu igrati protiv Jiržija Lehečke. Češki teniser je takođe posle preokreta bio bolji od Roberta Batiste Aguta rezultatom 3:6, 6:2, 6:1.

Još jedan Italijan je ostvario trijumf u kineskoj prestonici. Reč je o Flaviju Koboliju koji je u dva seta bio bolji od Pavela Kotova – 6:4, 6:2.

Cup Tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

1 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

2 h

Novo Sport Video Menu